I det fynske folks tjeneste

Middelfarts borgmester: Derfor samarbejder vi med Jylland - og ikke Fyn

Middelfart samarbejder mere med Jylland, når det gælder erhvervsudvikling, fastslår borgmester, der holder kommunen uden for fynsk samarbejde.

01:20

Borgmester Johannes Lundsfryd forklarer, hvorfor Middelfart står uden for fynsk samarbejde, hvor de ni andre kommuner ellers deltager.

Ni ud af de ti fynske kommuner er gået sammen om at oprette Erhvervshus Fyn for at styrke erhvervslivet på Fyn.

 

Læs også Væksthuse nedlægges: Alle fynske kommuner undtagen én starter nyt fynsk erhvervsfremstød

 

Middelfart holder sig dog uden for samarbejdet og slutter sig i stedet for til Erhvervshus Sydjylland i Vojens.

- Vi har et tæt samarbejde på 25. år med andre kommuner i Trekantsområdet: Vejle, Kolding og Fredericia. Samarbejdet har vi haft rigtig god glæde og gavn af - ikke mindst vores virksomheder, siger Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd (S).

Vi har et tæt samarbejde med Fyn, når det handler om turisme og dele af kulturområdet

Johannes Lundsfryd

Et ben i hver lejr

Den fynske borgmester peger på lav ledighed og mange private arbejdspladser som vigtige parametre for, at kommunens virksomheder klarer sig godt, og det vil han gerne holde fast i.

Er I mere jyder, end I er fynboer?

- Vi har sådan set et ben i hver lejr. Vi er broernes kommune, og det gør, at vi kan bygge bro mellem det jyske og det fynske, siger Johannes Lundsfryd.  

- Vi har et tæt samarbejde med Fyn, når det handler om turisme og dele af kulturområdet. Vi har et tæt samarbejde med det jyske, når det handler om erhvervsudvikling og arbejdsmarkedsforhold. Vi er placeret rigtig godt i den sammenhæng, fastslår Middelfarts borgmester.

Vi har et tæt samarbejde med det jyske, når det handler om erhvervsudvikling og arbejdsmarkedsforhold

Johannes Lundsfryd

Nyborgs borgmester: Naturligt valg

Når de regionale væksthuse nedlægges, vil der blive oprettet seks erhvervshuse, blandt andet ét på Fyn og ét i Sydjylland. Det nye samarbejde i erhvervshusene begynder fra 1. januar 2019.

Det er et naturligt valg, at Middelfart fravælger Fyn, mener Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), der understreger, at vestfynboerne altid er velkomne.

00:38

Kenneth Muhs mener, det er et naturligt valg, at Middelfart samarbejder mere med Jylland.  Video: Anders Høgh

Luk video

- Det er ikke, fordi vi har noget imod Middelfart. Middelfart er hjertens velkomne - også i det fremadrettede samarbejde, fastslår Kenneth Muhs, som er blevet udpeget som formand for Erhvervshus Fyn.

- Middelfart har i mange år haft et samarbejde hen over broen, og derfor er det naturligt, at de fortsætter den vej, forklarer Kenneth Muhs.

Odenses borgmester: Det skal give mening

Heller ikke Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), ser noget underligt i, at Middelfart hører til Jylland, når det gælder erhvervssamarbejde.

- Middelfart har for mange år siden valgt, at de hører til i Trekantsområdet, når det gælder erhvervssamarbejde. Heldigvis vil de gerne være med i turismesamarbejdet, så vi samarbejder med Middelfart, der hvor det giver mening - ligesom vi også samarbejder med København, Boston og andre miljøer, hvor det kan give en udvikling for Fyn, siger Peter Rahbæk Juel.

00:24

Odenses borgmester mener, at resten af Fyn skal samarbejde med Middelfart, når det giver mening - ligesom man vil gøre med København eller USA.  Video: Anders Høgh

Luk video

Det nye erhvervsfremstød på Fyn er dog ikke det eneste tilfælde, hvor Middelfart slutter sig til Jylland i stedet for Fyn.

Flere gange vælger Middelfart at samarbejde med Trekantsområdet og Sydjylland frem for Fyn - eksempelvis Beredskab Fyn og Kulturregion Fyn. 

 

Samarbejde på Fyn

Udvalgte fynske samarbejder, hvor Middelfart ikke er med:

 

  • Beredskab Fyn

  • Byregion Fyn

  • Udvikling Fyn

  • Miljøforum Fyn

  • Kulturregion Fyn

  • Erhvervshus Fyn

 

Udvalgte fynske samarbejder, hvor Middelfart er med:

 

  • Sport Event Fyn

  • Destination Fyn