Middelfarts borgmester fik undertøj betalt af varmeselskab

Borgmester Steen Dahlstrøm har i strid med reglerne i alt fået udgifter for 955 kroner dækket af Trekantsområdes varmetransmissionsselskab TVIS. Det står i en netop offentliggjort rapport lavet af revisionsfirmaet BDO.

Rapporten er lavet for at undersøge, hvordan bestyrelsen har brugt penge på repræsentation, og BDO frikender bestyrelsen, når det kommer til studiebesøg og rejser.

Men rapporten fortæller også, at Middelfarts socialdemokratiske borgmester, som sidder i bestyrelsen, har fået dækket udgifter brugt på undertøj, undertrøjer, sko og strømper.

Hvert bestyrelsesmedlem har måttet bruge for 3000 kroner hvert år på logotøj, men BDO mener altså ikke, at undertøj, undertrøjer, sko og strømper kan dækkes ind under den post.

I 2012 fik Steen Dahlstrøm dækket udgifter for 579 kroner.

I 2013 for 160 kroner. Og i 2014 for 216 kroner.

I alt over tre år giver det et beløb på 955 kroner, som BDO har påset, at borgmesteren har betalt tilbage.

Venstres gruppeformand i byrådet, Regitze Tilma, siger,

- Jeg synes ikke, at bestyrelsen skal afholde den slags udgifter til medlemmer. 

Dansk Folkepartis gruppeformand, Anni B. Tyrrestrup siger,

- Jeg kender Steen Dahlstrøm som en meget påpasselig mand, der går ind for gennemsigtighed i alt, hvad vi laver i byrådet. Jeg tror, at han har fået det dårligt over det her. Og derfor har han betalt pengene tilbage. Men det er et udtryk for dårlig moral. Vi politikere får løn, og så skal vi ikke have andet end det.

I BDO rapporten står der også, at Steen Dahlstrøm har betalt 10.800 kroner tilbage for et jubilæumsgratiale han modtog for 25 års tjeneste i bestyrelsen.

Han modtog pengene i 2014, selvom han reelt set havde jubilæum i 2011.

BDO skriver, at der er tvivl om, hvorvidt gaverne kan betragtes som jubilæumsgratiale, og at pengene derfor er betalt tilbage. 

Steen Dahlstrøm siger til TV 2/FYN, at der er tale om en misforståelse.

Da han blev opmærksom på, at jubilæumsgratialet var på kant med reglerne, betalte han det til bage med det samme, ligesom han gjorde med de 955 kroner for sko, strømper og undertrøje/underbukser, som han modtog i årene 2012-14.

- Jeg vil ikke have siddende på mig, at jeg uberettiget har modtaget noget, eller at jeg rager noget til mig, så jeg betalte det tilbage med det samme jeg blev opmærksom på det, siger borgmesteren.

Han har ikke yderligere kommentarer, men henviser til bestyrelsesformand i TVIS Lars Schmidt.