I det fynske folks tjeneste

Mindre plads på den vestfynske motorvej

Bilisterne på den vestfynske motorvej må væbne sig med tålmodighed. I dag begynder to år med vejarbejde og nedsat hastighed på strækningen mellem Nørre Åby og Middelfart.

01:23

Fra torsdag morgen skal trafikken på den vestfynske motorvej kun køre i to spor mens motorvejen udvides. Udvidelsen forventes at vare i to år.

1 af 2

En glad projektleder på en blæsende motorvej.

- Nu står vi jo på den vestfynske motorvej, helt tæt på Lillebæltsbroen. Den ligger kun en halv kilometer væk, fortæller Mike Boesen, der er projektleder og ansvarlig for udbyggelsen af motorvejen.

Fra torsdag morgen står to spor tomme på den vestfynske motorvej. Al trafikken klemmes sammen i de to vejbaner mod vest.

- Det er gået ganske fint. Trafikken glider, og folk er alt i alt ganske agtpågivende, siger Boesen.

Vejprojektet har været planlagt i årevis, og heldigvis gik det meste efter planen, da trafikken blev flyttet klokken syv torsdag morgen.

- Det er med en vis spænding når man lægger trafikken om på en af Danmarks vigtigste færdselsårer.

Men selvom trafikken gled fint torsdag morgen, så kan man aldrig gardere sig mod ulykker.

Derfor er der lavet nødlommer for hver 500 meter og et ekstra brandspor gennem byggepladsen.

- Og det ved de godt, dem der skal rykke ud, at de kan køre i arbejdssiden lige hen til det sted, hvor ulykken er sket. Så det vil sige, at de kan faktisk lave en meget hurtig indsats, fortæller Mike Boesen.

Normalt er det største kaos fredag eftermiddag og mandag morgen - og Mike Boesen er da også lidt spændt på, hvordan det skal gå, når der virkelig kommer tryk på den komprimerede motorvej.