Mor hjalp sønnike i stor narkosag

En 61-årig kvinde fra Middelfart skal straffes for at have hjulpet sin søn med at gemme penge og stoffer.

En 61-årig kvinde fra Middelfart gik i panik, da hun den 30. september i år fandt ud af, at politiet havde været forbi sønnens arbejdsplads i København.

Her havde de fundet 1,4 kilo kokain og omkring en million kroner i kontanter og tog på den baggrund den 34-årige søn med på stationen.

Men den 61-årige mor var ikke kun bange på sin søns vegne. Hjemme i villaen i Middelfart opbevarede hun nemlig en stor pose penge for sin søn, som han havde tjent ved at handle med narko.

Og ude på badeværelset lå nogle af de stoffer, som han handlede med.

- Så tager jeg simpelthen stofferne og putter dem ind i en pude. Og jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor jeg gjorde det. Jeg kunne lige så godt have smidt det ud, sagde kvinden mandag i Københavns Byret.

Samtidig ringede hun til sin 57-årige veninde, som kom for at hente pengene. Det drejede sig om ikke mindre end 1,1 millioner kroner.

Men inden den 57-årige nåede at slippe væk, ankom Fyns Politi til kvindens hus og anholdt dem begge.

Ud over at have opbevaret posen med penge og stofferne har den 34-årige søn også overført omkring 300.000 kroner - formentligt narkopenge - til morens konto. Det skal hun også straffes for.

På overfladen er den 61-årige en helt almindelig dame. Efter at have arbejdet på et plejehjem er hun gået på efterløn og bor på en ganske almindelig villavej i Middelfart.

Men de sidste to en halv måned har hun altså tilbragt i fængsel. 25 af dagene har endda været i isolation.

- Jeg er ved at bryde sammen i det fængsel. Det er næsten ubærligt, sagde hun i retten, da hun fik det sidste ord.

Mens anklageren mener, at kvinden skal straffes med fængsel i to et halvt år, argumenterede hendes forsvarsadvokat for, at dommen skal være betinget.

- Min klient er jo altså ikke narkohandler, sagde han blandt andet.

Dommen afsiges på torsdag klokken 13.