I det fynske folks tjeneste

Morgen-tog-kaos på Vestfyn

DSB markedsfører toget som et komfortabelt alternativ til bilen. Men for de studerende pendlere på Vestfyn er det så som så med komforten. Overfyldte regionaltog er mere reglen end undtagelsen.

02:07

1 af 2

Hver morgen skal Julie Lundby med toget fra Gelsted for at komme til Teknisk Gymnasium i Fredericia. Og hver morgen er der EEN ting, der irriterer hende.

- Vi kan ikke være i toget. Det er propfyldt og der er alt for mange mennesker med, siger Julie Lundby.

De første par stationer efter Gelsted er der nogenlunde plads i toget, men ved Nørre Aaby vælter det ind med passagere og toget bliver stopfyldt.

- Det er helt normalt med det her kaos, og jeg ville ønske at DSB kunne sætte flere vogne på eller et større tog, lyder det fra Julie Lundby.

Men DSB kan ikke umiddelbart imødekomme ønsket.

- Vi har ikke materialet. Vi har været ude og grave for at se om vi kunne sætte en ekstra vogn på, men de køre på andre og længere strækninger, siger den ansvarlige på strækningen Anne Hermansen fra DSB.

Den massive trængsel i togene er koncentreret omkring myldretiden over hele landet. Men hvis Julie Lundby skal med toget, er hun nødt til at tage den mest belastede afgang, da hun ellers ikke kan få en bus til stationen.

- Vi er da bange for at støde kunderne fra os, og det er en overvejelse vi gør os hele tiden. Jeg håber, at vi er i stand til at gøre det bedre om et halv år, siger den strækningsansvarlige fra DSB.