I det fynske folks tjeneste

Motorvejsudvidelse generer trafikken

Nu kommer bilisterne på den fynske motorvej for alvor mærke at der skal udbygges til tre spor i begge retninger mellem Nr. Åby og Middelfart.

01:30

1 af 2

Der bliver tegnet nye striber op, og om en uge skal al trafik klares af sporet mod vest.

De første forberedelser er allerede i gang og fra onsdag aften vil Vejdirektoratet begynde at markere hvordan trafikken skal trille i de kommende seks måneder.

- Da begynder vi at kridte banen op både for dem der kører i den ene og i den anden retning. Alle skal køre i nordsiden af vejen, siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet.

Bilerne skal altså køre i to spor i hver retning i det spor der går fra Nr. Aaby til Middelfart mod vest.

Med en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Imens vil sporet, der fører fra Middelfart til Nr. Aaby, det sydlige spor, blive forsynet med en ekstra vejbane, så der bliver tre.

- Entreprenøren for hele sydsiden til rådighed så han kan arbejde hurtigt og effektivt. Der bliver dog travlt da sporet skal anlægges fra marts til november, siger Mike Boesen

Arbejdet i det nordlige spor bliver lavet til næste år, og i 2015 vil det sidste lag asfalt blive lagt på i foråret og så står det hele færdigt med seks spor. Vejdirektoratet opfordrer bilisterne til at blive på motorvejen og ikke forsøge sig med at tage landevejen fra Nørre Åby eller Fredericia og så tage landevejen i stedet,

- Det er ikke smart. Den gamle Lillebæltsbro er meget smal, og den vil hurtigt støve til med biler. Det bedste man kan gøre er at blive på motorvejen og finde sig i at man må køre lidt langsommere, siger Mike Boesen.