I det fynske folks tjeneste

Mystiske ætsninger undersøges

Fyns Politi og Fødevarestyrelsen arbejder mandag på at opklare mysteriet om tre personer, der er blevet behandlet for ætsninger i svælget efter indtagelse af drinks på Bubbas Bar og Natklub i Middelfart.

Fødevarestyrelsen meldte søndag til Fyns Politi, at de havde fået en henvendelse fra en gæst, som natten til søndag indtog en drink på Bubbas Bar og Natklub i Østergade i Middelfart.

Bagefter fik han voldsom svie i halsen og søgte behandling på sygehus. Han er udskrevet igen.

Efterfølgende blev yderligere to gæster på Bubbas natten til søndag indlagt på OUH med ætsninger i hals og svælg. De er udenfor livsfare, men det vides endnu ikke, om de får mén af det.

Siden søndag aften har Fødevarestyrelsens rejsehold og Fyns Politi været på Bubbas for at lave forskellige tests og afhøringer for at opklare mysteriet.

Fødevarestyrelsen beder gæster på Bubbas Bar og Natklub natten til søndag om at henvende sig til lægevagten eller egen læge, hvis de har eller har haft svie eller brændende fornemmelse, sår eller afskalning på tungen eller slimhinderne i mundhulen, smerter i svælget, samt problemer med at synke.

Tidligere har Fyens Stiftstidende afsløret, at Bubbas Bar og Natklub tilbyder gæsterne at købe balloner med lattergas.

Avisen er i besiddelse af en lydfil, der dokumenterer, at der bliver solgt lattergas til gæster og har talt med flere øjenvidner - blandt dem en tidligere ansat på Bubbas - der fortæller, at lattergas florerer på stedet, og at personalet indtog det i stor stil.

Et øjenvidne fortæller, at han har set folk besvime kortvarigt efter indtagelse af lattergas.

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at det er farligt, fordi folk kan komme til skade, når de besvimer og falder om, og i yderste konsekvens kan man blive kvalt.

Salg af lattergas er ulovligt.

Indehaveren afviser

Indehaveren af Bubbas, , Mike Juhl Jensen, afviser, at der bliver solgt lattergas på stedet, men vil ikke forholde sig til avisens lydfil eller øjenvidneberetninger.

Formanden for Bevillingsnævnet i Middelfart, borgmester Steen Dahlstrøm, vil heller ikke forholde sig til sagen, men siger til Fyens Stiftstidende, at det er påstand mod påstand, og at han har bedt politiet undersøge sagen.

SSP-konsulent i Middelfart, Bo Hansen, oplyser til TV 2/FYN, at han indenfor den seneste måned har fået 10 henvendelser fra forældre, lærere og skoleledere om, at der florerer lattergas i byens natteliv.

Han kan dog ikke specifikt hvor det optræder.

TV 2/FYN har mere om sagen senere mandag.

Aggressiv markedsføring

Det er heller ikke lykkedes Fyens Stiftstidende at få Mike Juhl Jensens kommentar til kritik af hans markedsføring op til studenterugen, hvor han iøvrigt fik tilladelse til forlænget åbningstid.

Kritikken kommer fra borgmester og formand for Bevillingsnævnet, Steen Dahlstrøm.

Han henviser til, at Mike Juhl Jensen på Facebook blandt andet skrev om de festlige dage:

"Et sandt marathonprogram af disko-druk, disco-snav, kinddans, lagengymnastik og ufrivillige one-night-stands"

Han skrev også, at man var velkommen også selvom man er:

"en aldrende gris, der bare gerne vil duske en studine på bagtrappen."