I det fynske folks tjeneste

Nu kører de første bilister over genåbnet Lillebæltsbro: - Jeg glæder mig helt vildt 

Det var glade trafikanter, som tidligt fredag morgen kunne køre over den nyrenoverede Gamle Lillebæltsbro for første gang siden januar. 

00:24

Fredagen morgen åbnede Den Gamle Lillebæltsbro igen efter en gennemgribende renovering. Nezmi Shela fra Fredericia var blandt de allerførste til at køre over efter åbningen. Video: Ole Holbech / TV 2/Fyn

Fredag morgen kunne bilister igen køre over Den Gamle Lillebæltsbro mellem Fredericia og Middelfart. Broen har ellers været lukket siden den 29. januar på grund af en gennemgribende renovering. 

For at markere genåbningen af broen stod borgmestrene fra Fredericia og Middelfart klar med brunsviger til de første 2.000 trafikanter her til morgen. 

Læs også Den Gamle Lillebæltsbro fejrer genåbning med 2.000 stykker brunsviger

Lastbilchaufføren Nezmi Shela fra Fredericia var blandt de allerførste til at køre over broen efter genåbningen, og det havde han set frem til længe, siger han. 

- Det betyder alt for mig, for vi er lastbilchauffører, og det er en meget kortere vej i stedet for at skulle på motorvejen. Jeg er meget tilfreds med det, og jeg glæder mig faktisk til at se, hvordan det er blevet lavet. Jeg har savnet den, forklarer Nezmi Shela. 

Renovering skal holde i 50 år 

Selvom Nezmi Shela har kørt i sin lastbil henover Den Gamle Lillebæltsbro mange gange gennem årene, så bliver det fredag morgen en speciel oplevelse at køre over, mener han. 

- Jeg er ikke den første til at køre over. Jeg har en makker foran, men jeg glæder mig i hvert fald. Jeg er rigtigt spændt på at se, hvordan det er lavet, for jeg har kørt i syv år, og nu er den helt ny, så jeg glæder mig helt vildt. 

Læs også Lillebæltsbroen holder på en af Danmarks bedst bevarede hemmeligheder

Senere fredag vil genåbningen af broen også blive fejret med koncerter i Middelfart. 

Arbejdet med renovere og udbedre slitage på Den Gamle Lillebæltsbro, som blev indviet den 14. maj 1935, varede 20 uger i 2018 og 35 uger i 2019.

Ifølge Vejdirektoratet skal den netop overståede renovering holde de næste 50 år.

00:26

Video: Ole Holbech

Luk video
01:30

<em>Sådan ser køreturen over Den Gamle Lillebæltsbro ud.</em> Video: Ole Holbech

Luk video