Ny retspsykiatrisk afdeling skal forhindre flugtforsøg

Tirsdag tog regionsrådsformanden første spadestik til en ny samlet retspsykiatrisk afdeling i Middelfart. Målet er at skabe en afdeling med bedre behandling og færre flugtforsøg.

Når den nye retspsykiatriske afdeling står klar om halvanden år vil alle retspsykiatriske patienter i Syddanmark blive samlet i Middelfart.

- De nye fysiske rammer, vi får her, giver bedre plads til aktiviteter for patienterne. Det handler nemlig ikke kun om fysiske rammer, men også om nytænkning og nyt indhold i form af samlet behandling og pleje og en samlet specialviden, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
Den nye bygning skal tilbyde bedre behandling og samtidig sikre at patienterne ikke forsøger at stikker af.

- Vi vil prioritere behandling og sikkerhed lige højt. Sikkerhed fordi vi af hensyn til samfundet udenfor selvfølgelig er nødt til at holde på patienterne. Og behandling, der kan hjælpe dem til at komme sig og begå sig i livet. Vi skal huske, at det er syge mennesker, der skal gøres raske. Vi bygger ikke et fængsel, siger Carl Holst.

Region Syddanmark vil tage udgangspunkt i undersøgelser, der viser, at flugtforsøg mest effektivt forebygges ved, at patienterne får et tilhørsforhold til personalet - og dermed til afdelingen. De indsatte patienter får sportshal og køkken, men de fysiske rammer, der skal forhindre flugt vil også blive forbedret.

Den samlede pris for byggeriet er 237 millioner kroner.