I det fynske folks tjeneste

På cykel mod Parkinson

Middelfart Kommune og partnere sætter i dag fokus på behandlingen af sygdommen Parkinson.

I dag går starten på Tour Parkinson i Middelfart. Det er et tre dages motionscykelløb, der har til formål at sætte fokus på sygdommen Parkinson og bidrage til forskningen i at finde en kur.

Klokken 12.00 sætter protektor Jan Gintberg løber igang  ved Hotel Sixtus i Middelfart. Resten af eftermiddagen vil der være sundhedsmesse med fokus på cykling. Ifølge Jens Rønnemoes, der står bag Tour Parkinson, er det særlig vigtigt at få fokus på sygdommen.

- Kan det virkelig være rigtigt, at det mest effektive lægemiddel mod parkinson-syndrom blev udviklet i 1967? Selvom der er mange årsager til dette faktum, er det skræmmende, at der ikke er mere fokus på sygdommen, som over 5 mio. mennesker kæmper med til daglig. Heriblandt er der 7500 danskere, fortæller Jens Rønnemose.

Rytterne skal cykle igennem tre etaper over Middelfart til Christiansborg Slotsplads, hvor motionsløbet slutter lørdag den 28. maj klokken 11.15.

Programmet for i dag er som følger.

11.45: tale ved viceborgmester Mikkel Dragmose-Hansen

12.00: skyder vi Parkinsonløbet i gang kl. 12 ved Hotel Sixtus – med Gintberg i førertrøjen - og åbner for en hel dag med Cykling og Sundhed i Middelfart.

12.00- 17: Sundhedsmesse med fokus på cykling på Kvickly torvet i Østergade i Middelfart.