I det fynske folks tjeneste

Patienter gik amok på psykiatrisk afdeling

En kvinde gjorde oprør og truede personalet med en billiardkugle. Tre patienter er blevet anholdt.

Politiet blev kontaktet klokken 19.59 og var ved 21-tiden fortsat til stede i Middelfart. Tre patienter er blevet anholdt.

Opdatering: Ingen af de tre patienter er blevet sigtet på nuværende tidspunkt, oplyser Fyns Politi onsdag morgen. Men der er blevet oprettet en sag på episoden, og vagtchef Anders Furbo Therkelsen oplyser, at det ikke kan afskrives helt, at der kommer nogle sigtelser, efter sagen er blevet undersøgt nærmere. 

Tre patienter gjorde tirsdag aften oprør på Psykiatrisk Afdeling i Middelfart, hvor politiet måtte tilkaldes. 

- Patienterne er gået amok, siger vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

- Der er en kvindelig indsat, der har armeret sig med en billiardkugle og har truet med at slå de ansatte med billiardkuglen, fortæller vagtchefen.

Konflikten ekskalerede

Personalet kontaktede politiet klokken 19.59. I mellemtiden blandede yderligere to patienter sig i opstandelsen, der resulterede i, at tre patienter blev anholdt.

- Det er hende, der starter, og så er der nogle medløbere, forklarer Lars Fredensborg.

Læs også Efter visitationszone: Rolig nat i Vollsmose

Senere tirsdag aften lykkedes det politiet at få dæmpet gemytterne, fortæller Lars Fredensborg, der ved 21-tiden kan konstatere, at politiet fortsat er til stede på afdelingen i Middelfart.

Patienter med dom

Der er tale om de retspsykiatriske afsnit P3 og P4, der behandler voksne, som har fået en dom til behandling, og som lider af psykiatriske lidelser som eksempelvis depression, mani, kroniske psykoser og personlighedsforstyrrelser.

Da der er tale om patienter, der i forvejen har en dom, kunne politiet endnu ikke sige tirsdag aften, hvorvidt de tre anholdte ville blive sigtet for noget.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med oprøret.