Per holder sig væk fra fynsk skov efter uventet sexorgie - men foregår det stadig derude?

Mænd, der dyrker gruppesex på mountainbikesporet gennem Staurby Skov, har fået Per Strandstoft og andre ryttere til at holde sig væk fra det nyanlagte spor.

Det har ikke været nogen hemmelighed blandt de lokale og særligt interessede, at Staurby Skov tæt på motorvejen ved Middelfart blev brugt af mænd, der gerne ville mødes for at dyrke sex.

I forlængelse af at der blev etableret et nyt mountainbikespor i den lille skov opstod der for et års tid siden et problem i skoven.

Per Strandstoft mødte på sin tur gennem skoven 10-12 mænd, der var i gang med at dyrke sex med hinanden, og det har fået ham til at holde sig væk fra skoven og det nye mountainbikespor.

- Jeg cykler stadig på mountainbike, men jeg cykler ikke derude, siger Per Strandstoft.

- Jeg synes ikke, jeg har lyst til at løbe ind i det igen. Folk skal have lyst til at dyrke sex derude, hvis de har lyst, men jeg synes ikke, det er foreneligt med, at der også køres mountainbike, forklarer han.

Børn på mountainbike i skoven

Selv om han understreger, at han intet har imod mænd, der åbenlyst dyrker sex i en skov, mener han ikke, det er hensigtsmæssigt, at man kører på mountainbike med sine børn i et område, hvor der regelmæssigt foregår sexorgier.

Staurby Skov udgør ikke et kæmpe areal, og derfor kan der også være problem med plads til alle aktiviteterne i området.
Staurby Skov udgør ikke et kæmpe areal, og derfor kan der også være problem med plads til alle aktiviteterne i området.
Foto: Privat

Eftersom han ikke længere kører på mountainbike i området, ved han heller ikke, om man som rytter kan støde på sexorgier i den fynske skov.

Det seneste tilfælde, han har hørt om i skoven, er for et halvt år siden, men alligevel kan han ikke forestille sig, at det er stoppet.

- Jeg har ikke hørt om nogen, der har oplevet det det seneste halve år. Jeg færdes i de kredse (inden for mountainbike, red.), men aktivitetsniveauet er lavere om vinteren. Om mændene også færdes derude om vinteren, ved jeg heller ikke. Det ville overraske mig, hvis det (mænd, der dyrker gruppesex, red.) var forsvundet, siger Per Strandstoft.

Ifølge rytteren burde mountainbikesporet slet ikke have været anlagt i skoven, når man burde have vidst, hvad skolen reelt blev brugt til.

- Vi kan ikke cykle rundt derude, mens folk har sex - hvad enten der er tale om mænd eller kvinder, siger han.

Kommune: Ingen henvendelser om utrygge borgere

Selv om der for et års tid siden blev berettet om uheldige episoder mellem mountainbikeryttere og sexdyrkende mænd i skoven, har man hos Middelfart Kommune ikke modtaget nye henvendelser om, at folk føler sig utrygge i skoven.

- Vi hører faktisk ikke noget til, at der er problemer. Vi får ikke nogen henvendelser om, at folk føler sig utrygge, siger Hanne Laursen, der er natur- og miljøchef i Middelfart Kommune.

- Hvis det var på et problematisk niveau, og folk følte sig generede, ville vi nok høre det. Det gør vi altså ikke, fastslår hun.

Spørgsmålet er så, om sidste års landsdækkende medieomtale af den lille fynske skov har fået mændene, der dyrkede sex i skoven, til at holde sig væk - eller om ryttere ligesom Per Strandstoft kører andre steder i området.

Skoven er for alle

Det er ikke ulovligt at dyrke sex i skoven, og hos Middelfart Kommune understreger man, at det ikke har været intentionen af skubbe sexdyrkende mænd ud af området.

- Vi har netop ikke ønsket at skubbe dem ud. Skoven er for alle, og vi tager hensyn til hinanden, siger Hanne Laursen.

Det nye mountainbikespor blev anlagt i det nordøstlige hjørne af skoven, hvor der også er en parkeringsplads. Det er herfra, at mændene mødes og går ind i skoven.

Har anlæggelsen af mountainbikesporet i skoven ikke netop været med til at skubbe mænd, der dyrker sex med hinanden, ud af skoven?

- Det tror jeg faktisk ikke, det har. Vi havde planlagt, at der skulle ligge noget mere derude, men det har vi lagt et andet sted. Vi har for eksempel rykket et nyanlæg af en teknikbane til mountainbikere et andet sted hen, siger Hanne Laursen.

2004_staurby_skov.jpg

Er de homoseksuelle mænd skubbet ud af skoven?

Per Strandstoft håber heller ikke, at anlæggelsen af det nye mountainbikespor har fået folk til at holde sig væk fra skoven.

- Jeg har det dårligt med, hvis jeg har skubbet de homoseksuelle mænd ud af skoven, for det var ikke min intention, siger Per Strandstoft.

Sidste år fortalte han om sin tur gennem skoven, hvor han først mødte fem mænd, der dyrkede sex, og kort tid efter var tæt på at køre ind i to mænd, der dyrkede sex på sporet