I det fynske folks tjeneste

Pige ville stikke af fra politigården: Faldt på islag

En 17-årig pige fra Middelfart havde fredag aften svært ved at styre både sig mundtøj og bentøj. Måtte hentes af forældrene på politigården i Odense.

Foto: Arkiv / Ole Holbech

En patrulje fra Fyns Politi blev klokken 2.24 natten til lørdag tilkaldt til værtshuset Tema Bar i Havnegade i Middelfart. Anmeldelsen lød på, at der var en utryg og truende stemning, efter at en gæst var blevet bortvist var stedet.

- Da patruljen ankommer begyndte en 17-årig pige i gruppen uden for værtshuset at overfuse betjentene med alverdens skældsord. Hun beder dem om at skride, kalder dem pansersvin, og det, der er værre, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi.

Den lettere berusede pige blev anholdt og sigtet for at svine betjentene til. Hun nægtede at fortælle sit navn, og det blev hun så også sigtet for. Herefter blev hun taget med til politigården i Odense.

Læs også Bubbas genåbner: Mor står bag

Da de ankom til politigården forsøgte pigen at stikke af fra betjentene.

- Vi havde nok ikke fået saltet godt nok her i vores parkeringsgård, for det endte med, at hun gled og faldt så lang hun var på den isglatte asfalt, fortæller vagtchefen.

Efter endt afhøring blev hun løsladt og hentet af forældrene fra Middelfart. Nu kan hun se frem til et retsligt efterspil med sigtelser efter straffelovens paragraf 121 og 750.

Straffeloven

§121 Den, som med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale overfalder nogen af de i § 119 nævnte personer under udførelsen af hans tjeneste eller hverv eller i anledning af samme, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.

§750 Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring, og ingen tvang må anvendes for at få nogen til at udtale sig. Enhver er dog pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdato til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.