I det fynske folks tjeneste

Pokalbold: Sensationen lurer i Otterup og Middelfart

Både i Otterup og Middelfart håber man at kunne levere den helt store overraskelse, når superligaklubberne fra Randers og AaB onsdag kommer forbi

Det ligger i sportens natur, at man helst vil stå overfor en svagere modstander når man træder ind i ringen, på halgulvet eller ind på grønsværen. Men nogle gange er det lige omvendt. For i fodboldens pokalturnering har de små klubber alle muligheder for at overraske, glæde og forundre hele landet, hvis de rammer ind i den rigtige modstander.

Det er netop det, der er udgangspunktet for de to fynske klubber Middelfart Boldklub og Otterup Bold- og Idrætsklub, når de onsdag eftermiddag står overfor henholdsvis AaB og Randers.

Otterup går efter det

Mulighederne for den store sensation lurer begge steder. Otterup fører Albaniserien og Middelfart fører deres pulje i 2. division. Til gengæld har både Randers og AaB haft det svært i starten af denne superligasæson.

Læs også Middelfart G&BK er i chok

- Vi går da efter det, og så vidt jeg ved, vil træneren (Chris Margaard, red.) spille det normale spil. Vi er jo efterhånden et godt sammenspillet hold, siger Otterups seniorformand, Thomas Hansen.

Han forventer, at der kommer omkring 500 tilskuere til kampen. Det gjorde der nemlig tilbage i 2009, hvor Otterup også mødte Randers i pokalturneringen. Dengang vandt Randers 5-0.

- Vi har da stadig en trøje med alle deres autografer på, pointerer Thomas Hansen.

Fløden til kaffen

Middelfart har også tidligere stået overfor superligamodstand i pokalturneringen. Senest for bare lidt over et år siden. Dengang blev det et knebent 0-1 nederlag mod Esbjerg FB, der iøvrigt endte med at rykke helt ud af Superligaen.

Læs også 19 spillere på Middelfart G & BK straffet med karantæne

Det har muligvis givet blod på tanden hos de blåhvide fra Adlerhusvej, når nu de rødhvid-stribede fra Nordjylland kommer forbi.  

- Det her er fløden til kaffen. Det er en kamp vi ser frem til med stor spænding. Og så er det en god mulighed for vores unge spillere til at vse sig frem, siger Lars Peter Hermansen, direktør i Middelfart Boldklub.

Klubben satser

For det er gået godt for Middelfart Boldklub, der lige nu fører 2. divisions pulje 2. Efter et par turbulente år med økonomisk rod, satser klubben nu stort med et professionelt setup og kontraktspillere. Senest har man i sidste uge forlænget aftalen med den erfarne fynske træner Jan Vingaard. 

- Vi tror da på det og det her bliver en god mulighed for at vi kan måle os med de bedste, konkluderer Lars Peter Hermansen, der forventer at op mod 1000 tilskuere bakker op - på trods af det tidligere spilletidspunkt.

Begge kampe bliver fløjtet i gang klokken 16.30.