I det fynske folks tjeneste

Psykisk sygdom som kvalifikation

For fire år siden brød Helle Johansen sammen og endte efter en lang nedtur som psykiatrisk patient. Idag bruger hun af sine erfaringer som psykisk syg i forbindelse med et skånejob.

Efter en lang psykisk nedtur er Helle Johansen igen på vej ind på arbejdsmarkedet.

Rollemodeller

Siden november har Helle Johansen været ansat i Aktivitetshuset i Middelfart, som er et dagtilbud for sindslidende.
Hun er blevet en del af MB-projektet på Fyn.
MB står for medarbejdere med brugererfaring.

- Det har vist sig at det har stor betydning at have ansatte, som har prøvet på deres egen krop at have problemer. Samtidig kan de MB-ansatte være en slags rollemodeller for vores brugere, siger Allan Bentzen, daglig leder, Aktivitetshuset, Middelfart.

Forstår hinanden

Helle Johansen selv er godt tilfreds med sit skånejob. Hun føler selv hun kan give Aktivitetshusets brugere noget ekstra.
- Vi har en intern forståelse. Noget der ikke behøver at blive sat ord på, siger hun.

I alt er seks tidligere sindslidende fynboer igennem MB-projektet kommet ud på arbejdspladser, hvor de har kontakt med nuværende sindslidende.

Positive erfaringer

I Århus har man i flere år arbejdet med MB-modellen. Erfaringen siger, at langt de fleste er positive overfor medarbejdere med brugerbaggrund.

- Vi har et knaldgodt personale som forstår os godt, men jeg tror man skal have været nede med nakken for at forstå helt, siger Yrsa Pedersen, bruger af Aktivitetshuset i Middelfart.