Rekordmange nabohjælpere: - Man kan være lidt mere rolig, når man er på ferie

Middelfart er den by på Fyn, hvor flest er tilmeldt nabohjælp. Og det kan vise sig at være en fordel med den kommende vinterferie lige om hjørnet.

Vinterferien venter lige rundt om hjørnet, og for mange fynboer betyder det måske en tur i sommerhus. Men når man tager i sommerhus, står ens bolig jo tom, og risikoen for indbrud øges.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik bliver der begået flest indbrud i skolernes ferier, og vinterferien er derfor ingen undtagelse.

Men i Middelfart forsøger flere nu at gardere sig mod indbrud ved at melde sig ind i nabohjælp-ordningen. 

Hvad er nabohjælp-ordningen?

- Det er med til at sikre, at der måske ikke bliver indbrud hos mig, siger René Eriksen, der bor i Ø-kvarteret i Middelfart, til TV 2 Fyn.

Se tv-indslaget. Morten Albek

Bruger også Facebook

Faktisk er Middelfart en af de fynske byer, hvor flest borgere har meldt sig som nabohjælpere. Helt præcist 38 ud af 1.000 indbyggere i Middelfart har meldt sig til at holde øje med hinandens huse. 

- Hvis man er på ferie, så kan man være lidt mere rolig på den her måde, siger René Eriksen.

Ud over at hjælpe hinanden gennem nabohjælp-ordningen har beboerne i nabolaget også en facebookgruppe, hvor de skriver, hvis de oplever noget mistænkeligt, som andre naboer bør være opmærksomme på. 

Og den gruppe er Bjarne Andersen en del af. 

Måtte installere alarm og overvågning

For nogle år siden havde Bjarne Andersen nemlig indbrud i sit skur. Alle redskaberne, der før hang på væggen, var væltet ned på gulvet, og de mest værdifulde ting var blevet stjålet.

Efter indbruddet fik Bjarne Andersen derfor både alarm og videoovervågning. 

- Der gik nok en måned eller mere, før vi kunne sove ordentligt om natten igen. Vi vågnede ved hver eneste lyd og røg ud af sengen for at kigge ud ad vinduet og se, om der var nogle, fortæller han og tilføjer: 

- Men jeg sover fint i dag. Ingen problemer. Vi hjælper jo hinanden med at være ekstra oppe på dupperne, hvis der er behov for det.

Selvom mange i Middelfart har meldt sig til Nabohjælp, er der stadig langt op til toppen af listen. Her ligger nemlig Allerød, hvor 125 ud af 1.000 indbygger har meldt sig til ordningen.