Rift om at blive frivillig på sommerlejre

Mens mange danskere ønsker at bruge sommerferien på at slappe af, er der andre, der gerne vil gøre en forskel. Rekordmange har i år søgt om at blive lejr-frivillig for udsatte børn hos Ungdommens Røde Kors.

55 udsatte børn fra socialt belastede familier er i denne uge samlet på Primilejren i Gelsted på Vestfyn.

Jorge Rico Villa er en af de frivillige, som er udvalgt af Ungdommens Røde Kors til at sørge for, at netop disse børn får en god sommer.

- Det er første gang jeg er frivillig her, og jeg er superglad for at være blevet udvalgt, siger Jorge Rico Villa.

I år har der været ekstraordinært mange hjælpende hænder. I 2013 var der 856, der søgte om frivilligt og ulønnet at blive hjælper i en lejr for udsatte unge. I år er tallet steget til 1061, hvilket svarer til en stigning på omkring 24 %.

- Vi er superglade for at der er så mange, der har lyst til at gøre en forskel for andre og deltage i de mange aktiviteter vi har over hele landet, siger Charlotte Vestergaard Petersen, der er lejrchef i Gelsted.

Den store opbakning har betydet, at Ungdommens Røde Kors har måtte afvise 216 ansøgere til lejrene.

For lejr-frivillig Jorge Rico var der ingen tvivl om, hvorfor han netop skulle bruge en uge af sin sommerferie her på lejren med de 55 børn.

- Det er for selv at få en god oplevelse, og hjælpe børn, der måske ikke har andre muligheder for at komme på sommerferie. De får muligheden for at snakke om noget når de kommer tilbage til skolen, siger Jorge Rico Villa.