I det fynske folks tjeneste

S-borgmestre imod S-SF's skattestop

S og SF møder modstand fra S-borgmestre om at fortsætte VK-regeringens kommunale skattestop. Smertegrænsen er nået, lyder det fra Middelfart's borgmester.

Smertegrænsen for skattestop er nået i Middelfart.

Smertegrænse

Socialdemokratiske borgmestre i Nordjylland og Fyn afviser det fælles skatteudspil fra Socialdemokraterne og SF, som viderefører VK-regeringens kommunale skattestop.

Seks af otte S-borgmestre er i en rundspørge imod det kommunale skattestop, skriver Nordjyske og Fyens Stiftstidende.

- Det er forkert, og jeg synes, man skulle anerkende, at man har medarbejdere, der gør et godt stykke arbejde hver dag i skolerne, børnehaverne og i ældreplejen. Vi er ved at nå smertegrænse, siger Steen Dahlstrøm, borgmester i Middelfart Kommune.

Finn Olesen, borgmester i Hjørring 'har det heller ikke særlig godt med det':

- Jeg har fuld forståelse for, at skatter ikke bare skal udskrives, men man skal passe på, at det hele ikke bliver så restriktivt, at man fuldstændigt handlingslammer det kommunale selvstyre, siger han.

De møder forståelse hos Kommunernes Landsforenings formand, Rudersdals borgmester Erik Fabrin (V).

- Set fra kommunernes synspunkt er det nu fuldstændig ligegyldigt, om man har den ene eller anden regering, og der efterlyser jeg regeringer, der ikke bare taler om kommunalt selvstyre, men også tillader, at det er der, siger Erik Fabrin.

Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, erkender, at skattestoppet fortsætter. Han lover flere penge, så kommunerne senere kan hæve skatten, så længe staten kan kompensere ved at sænke bundskatten.

- Det er rigtigt, at den tryghed, der ligger i, at skatten ikke stiger under en socialdemokratisk regering, sætter nogle rammer. Det afgørende er ikke, hvordan pengene kommer, men at pengene er der, siger han.