Se den rørende video: Fyn og hele Danmark hylder Eriksen med klapsalve

Landskampen mellem Danmark og Belgien blev stoppet for at hylde Christian Eriksen. Både tilskuere i Parken og pigeafdelingen fra Strib IF klappede i et minut.

Der var lagt op til en speciel - og for manges vedkommende - rørende aften, da Danmark onsdag klokken 18.00 startede sin anden kamp ved EM-slutrunden mod Belgien.

Og allerede inden kampstart, da spillerne løb på banen til opvarmningen, blev de modtaget som helte af tilskuerne, ligesom en enorm danmarkstrøje med Christian Eriksens navn på ryggen blev foldet ud på banen kort før kampstart.

Årsagen skal findes i den tragiske hændelse lørdag aften, hvor fynske Christian Eriksen kort før pausen i Danmarks åbningskamp mod Finland faldt om med hjertestop.

Derfor var der på forhånd også planlagt en hyldest af Christian Eriksen, som fandt sted efter ti minutters spil, fordi Christian Eriksen spiller i nummer ti på landsholdet. 

Her stoppede Belgien med at spille, hvorefter spillere, dommere og trænere fra begge hold og 25.000 tilskuere i Parken klappede i et minut. 

Hyldet i Strib

Men det var langt fra kun folkene på stadion, der deltog i hyldesten af landsholdsstjernen. Også på Christian Eriksens vestfynske hjemstavn - hos Strib IF - deltog pigeafdelingen i hyldesten. 

De holder EM-fest med fodboldturnering, mad og kamp på storskærm, og her klappede de allesammen også i den ét minut lange hyldest. 

- Jeg bliver meget berørt af, at folk tænker så meget på det, siger Kamilla Neergaard, der spiller på klubbens U-12 hold. 

Han var selv meget berørt af hele situationen i lørdags, og var derfor glad for, at hun og veninderne kunne hylde Christian Eriksen. 

- Det er meget fedt, også at kunne gøre noget. Hvis han ser det - det gør han nok - så gør man ham glad igen, siger hun.

Christian Eriksen har det efter omstændighederne godt. Han er stadig indlagt på Rigshospitalet, og den seneste melding er, at Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Christian Eriksen er siden ulykken blevet hyldet overalt i verden. Også inden kampstart blev han hyldet i Odense. Her fløj et fly med banneret "En for alle - alle for Eriksen" over en skyfri himmel.

202153846_207523131113205_3298980951945227784_n
Foto: Sofie Dambæk Rasmussen