Skader på Middelfart Rådhus: Borgerservice lukket - ansatte skal arbejde hjemmefra

Skaderne efter fredagens hændelse på rådhuset i Middelfart er klarlagt. Det er usikkert, hvornår Borgerservice åbner for fysisk fremmøde.

Dele af Middelfart Rådhus er så ødelagt af vandskader efter fredagens episode, hvor en 60-årig mand tog rådhusbygningen som gidsel fra de tidlige morgentimer, at det får konsekvenser får både borgere og ansatte.

Vandskaderne opstod, da husets sprinkleranlæg gik i gang - formentlig da den 60-årig affyrede fyrværkeri indenfor.

For borgerne betyder det, at Borgerservice i første omgang er lukket for fysisk fremmøde mandag.

- Vi kommer til at etablere en midlertidig borgerservice-funktion på en anden adresse, oplyser kommunaldirektør Willy Feddersen sidst på eftermiddagen søndag.

Det vides endnu ikke, hvor eller hvornår den midlertidige borgerservice vil åbne, men det vil ifølge kommunaldirektøren blive fastlagt en af de første dage i den kommende uge.

Pas og kørekort

Weekenden over har kommunens skadesservice arbejdet med at få klarlagt skaderne og få udtørret de vandskadede områder på rådhuset.

Det drejer sig primært om foyeren, hvor Borgerservice ligger, samt mødecenteret på første sal. Desuden er enkelte kontorområder ramt af vandskader.

Udover at Borgerservice er lukket for fysisk fremmøde, er det heller ikke muligt at holde møder med borgere på rådhuset.

Alle møder med borgere er derfor omlagt til virtuelle møder eller flyttet til et andet sted eller tidspunkt, oplyser kommunen.

De fleste medarbejdere vil fortsat kunne arbejde fra rådhuset, mens ansatte, hvis kontorplads er påvirket, vil arbejde hjemmefra.

Der gemmer sig vand

Ifølge Willy Feddersen ser rådhuset indvendigt næsten ud som normalt. Men der gemmer sig vand i både lofter og gulve samt i væggene.

- De store problemer er vandskader. Sprinkleranlægget har været tændt forskellige steder, og der er stadig vand i tæpper, vægge, lofter og trægulve, fortæller han.

Siden sidst på fredagen har store maskiner været i gang med at få udtørret de steder, hvor vandskaderne er.

- Huset ser for så vidt fornuftigt ud, siger Willy Feddersen og tilføjer:

- Men der vil være fare for skimmel og svamp, så der skal repareres gulve, lofte og vægge - selvom man stort set ikke kan se skaderne.

Den dramatiske hændelse tog fart fredag morgen, da der tikkede en alarm om brand på rådhuset ind kort klokken fem.

Dramaet fortsatte fra til sidst på eftermiddagen, hvor Fyns Politi meddelte, at den 60-årige var fundet død.

Politiet har endnu ikke oplyst noget omkring dødsårsagen eller om mandens motiv til at trænge ind i rådhuset.