I det fynske folks tjeneste

Skolelærere på piller

Hver femte lærer i Middelfart Kommune tager medicin eller går til psykolog for komme igennem skoledagen.

Hver femte skolelærer tager piller for at komme igennem skoledagen.

- At hver femte lærer har brug for medicin eller psykolog for at klare hverdagen overrasker mig. Det er vildt, siger Heine Kristensen, formand for Vends Herreds Lærerkreds til Fyens Stiftstidende.
 
Det er Vends Herreds Lærerkreds, som har lavet spørgeskemaet, og 90 procent af kommunens 340 lærere har svaret på skemaet.
 
- Da vi besluttede os for at lave spørgeskemaundersøgelsen, var det fordi, vi gennem længere tid havde fornemmet, at folk var pressede. Men vi vidste ikke, om det var nogle enkelte, eller om det var det generelle billede, siger Heine Kristensen.

Alarmerende resultat

Janne Jensen som er lærer i Middelfart, har selv gået til psykolog for at klare hverdagen. Hun har været lærer i 30 år, og hun har kunnet mærke arbejdspresset stige.
 
- Det startede med mavesmerter og feber, og når jeg kom til midt på dagen, kunne jeg ikke overskue at være der længere, siger hun til Fyens Stiftstidende.
 
Hos Danmarks lærerforening vækker resultat opsigt. Og selv om det er alarmerende, så kommer det ikke som nogen overraskelse.  

- Jeg synes det er alarmerende og tankevækkende. Alle parter omkring skolen må skride til handlig, siger Astrid Schjødt Pedersen, formand for lærerforeningens organisations- og arbejdsmiljøudvalg til Fyens Stiftstidende.