I det fynske folks tjeneste

Raket fløj ind på værelse på plejehjem

En kugleraket lavede hul i en rude og eksploderede på et ubeboet værelse på et plejehjem i Nørre Aaby. Politiet vurderer, at det var et uheld og ikke en bevidst hændelse.

En raket fløj søndag aften ind på et plejehjem i Nørre Aaby. Foto: Kasper Jensen

Personalet på plejehjemmet Kongshøjcentret i Nørre Aaby fik søndag aften en forskrækkelse, da en kugleraket pludselig fløj gennem en rude og ind på et værelse på plejehjemmet.

Værelset var heldigvis ubeboet, og ingen personer kom til skade ved hverken den ødelagte rude eller den efterfølgende eksplosion af raketten.

Der har i de seneste dage været flere episoder rundt omkring i landet, hvor personer bevidst har fyret raketter eller andet fyrværkeri efter såvel personer som køretøjer.

Læs også 59-årig fængslet efter brand i Bagergade

Men det vurderer Fyns Politi ikke er tilfældet ved søndagens hændelse i Nørre Aaby.

- Vi mener umiddelbart, at det er en vildfaren raket, der er gået gennem vinduet. Vi tror ikke, at det er nogen, der bevidst har forsøgt at ramme plejehjemmet, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Kugleraketten, der endte på det ubeboede værelse, er ifølge politiet blevet affyret fra et ukendt sted, og den ender så tilfældigt med at ramme vinduet, som måler omkring en kvadratmeter.

Ifølge vagtchefen kom ingen personer til skade, ligesom der ikke opstod store materielle skader ved uheldet.

- Der er ingen brandskader og kun få brandmærker på gulvet. Det er, hvad der er, siger Hans Jørgen Larsen.

Episoden skete klokken 22.35 søndag aften.

  Foto: Kasper Jensen