I det fynske folks tjeneste

Søren Kragh drømte om gennembruddet som 17-årig: - Jeg ved ikke, om jeg er blandt de bedste

Selv om han som 17-årig var i tvivl, om benene kunne række til at blive professionel, slog Søren Kragh Andersen lørdag fast med en etapesejr i Tour de France, at gennembruddet er en realitet. 

00:53

I 2011 fortalte den dengang 17-årige Søren Kragh Andersen til TV 2 Fyn, at han godt mente, at han kunne blive professionel. Efter etapesejren i Tour de France kender alle i cykelverdenen Søren Kragh fra Strib.

Cykelrytter Søren Kragh Andersen, der er fra Strib, vandt lørdag sin første etapesejr i Tour de France, da han i sin Sunweb-trøje cyklede først over målstregen på 14. etape af verdens hårdeste etapeløb. 

Læs også Aviser markerer fynsk Tour-sejr: Kæmpe stort

TV 2 Fyn har flere gange interviewet den fynske cykelrytter, og i 2011 fortalte den dengang 17-årige juniorrytter fra Strib om at få sit store gennembrud og blive professionel.

- Hvis jeg bliver ved med at udvikle mig, så kan jeg godt blive professionel, vil jeg selv mene, sagde den 17-årige og ambitiøse juniorrytter dengang. 

Tvivlede på gennembrud

I 2011 kørte han for Odense-klubben Team RCR, ligesom han allerede var på juniorlandsholdet.

Læs også Fynbo vinder 14. etape i Tour de France

- Jeg mener da, at jeg er blandt … eller jeg ved ikke, om jeg er blandt de bedste, men jeg føler, at når jeg kører med i udlandet, så sidder jeg da med overskud og kan køre med om sejren, hvis jeg har gode ben, sagde Søren Kragh Andersen dengang.

Jeg mener da, at jeg er blandt … eller jeg ved ikke, om jeg er blandt de bedste, men jeg føler, at når jeg kører med i udlandet, så sidder jeg da med overskud og kan køre med om sejren, hvis jeg har gode ben

Søren Kragh Andersen som 17-årig

Han fik ret. Også selv om han måske ikke var så klar i spyttet som 17-årig.

På 14. etape kørte han eksplosivt væk fra feltet med lidt mere end tre kilometer tilbage og snuppede kort efter sejren.

- Jeg har ingen ord. Jeg er emotionel. Jeg har drømt om det, men det altid svært at sige, at man er god nok, før man har gjort det. Jeg er meget overrasket, og jeg er fyldt med følelser, sagde Søren Kragh Andersen efter lørdagens etapesejr.

- Jeg havde virkelig gode ben hele dagen. Man ved aldrig, hvor gode de andre er. Mine ben var gode hele dagen. Det tog lang tid for mig at tro på mig selv i Tour de France, men hvis jeg lider, lider de andre også. Og så gik jeg bare efter det.

Læs også Stolt sportsdirektør: Kraghs sejr er hele holdets

Sejren kommer, efter at danskeren blev nummer tre på 12. etape og nummer otte på 8. etape. 

Træning er vejen frem

Tilbage til 2011 og interviewet med TV 2 Fyn.

Direkte adspurgt hvad der skulle til, for at drømmen om en karriere som professionel kunne blive til virkelighed, var Søren Kragh Andersen både afklaret og præcis.

- Træning.