Søstjernedød: Forbyd muslinge-fiskeri

EU-parlamentarikeren Dan Jørgensen vil forbyde muslingeskrab, og tager nu kontakt til landbrugs- og fiskeriminister Mette Gjerskov.

Tusindvis af døde søstjerner er drevet ind på Strib Nordstrand i den seneste uge - det er et mysterium præcis hvordan de er døde, men Danmarks Naturfredningsforening peger på, at årsagen er muslingeskrab i et område få hundrede meter fra stranden.

SE VIDEO: Stranden fyldt med døde søstjerner

Den begrundelse køber socialdemokraternes EU-parlamentariker Dan Jørgensen, og han vil nu gå til ministeren.

- Jeg skriver til min gode partikollega Mette Gjerskov, som heldigvis også går meget op i miljø- og naturbeskyttelse, og så håber jeg på, hun vil give mig ret i, at med de nye beviser vi har, så kan vi ikke fortsætte det her i fremtiden, siger Dan Jørgensen.

Det er ikke fiskeriets skyld

Men ifølge Allan Buch fra Bælternes Fiskeriforening, så har muslingeskrabet intet at gøre med de mange døde søstjerner.

- Det tror jeg ganske enkelt ikke på. Jeg finder ikke nogen dokumentation for det. Der har ikke været muslingeskrab lige her udenfor, så jeg forstår ikke, hvor den teori kommer fra, siger Buch, der er formand for foreningen.

- Det er naturens luner, det er ikke første gang, der er drevet døde søstjerner i land, konstaterer han.

Dan Jørgensen er kendt for at være en meget natur- og miljøbevidst politiker, og han ser søstjernedøden som en del af en natur i forfald.

- Søstjernerne er bare et symptom på et meget større miljøproblem, vi ved at muslingeskrab er meget skadeligt for naturen, og derfor synes jeg også, det skal stoppes. Nu har de fået tilladelse for en periode, når den udløber, så skal det stoppe.

Landbrugs- og fiskeriminister Mette Gjerskov har ikke haft lyst til at kommentere på sagen overfor TV 2/Fyn i dag.