I det fynske folks tjeneste

Speedway: Nicki Pedersen er tilbage på landsholdet

Den fynske speedwaykører Nicki Pedersen er tilbage på landsholdet.

Den 41-årige Nicki Pedersen fra Middelfart er tilbage på holdet, selv om han har tabt grandprixstatus. Foto: Flemming Ellegaard

Det danske landstrænerteam i speedway har udtaget bruttotrupperne til 2019. Den 41-årige Nicki Pedersen fra Middelfart er tilbage på holdet, selv om han har tabt grandprixstatus.

- For at skabe arbejdsro i de kommende måneders hektiske forberedelser til næste sæson, er der nu sat navne på de kørere, som kan komme i betragtning til de danske landshold i 2019, skriver Dansk Motor Sport i en pressemeddelelse.

For seniorlandsholdet ligger fokus på par-VM, Speedway of Nations, som køres i juli måned i russiske Togliatti. Men inden da, skal landsholdet ud i en indledende runde i begyndelsen af maj.

- Fjerdepladsen fra 2018 skal veksles til metal, og det arbejde er allerede i gang her i vintermånederne med træningssamlinger, kørersamtaler og diverse udviklingsplaner, siger landstræner Hans Nielsen.

Læs også Nicki Pedersen indgår kontrakt med polsk speedwayklub

Stabil fremgang

De danske kørere har vist stabil fremgang og styrke i deres respektive ligaer i 2018, ligesom blandingen af stor erfaring og åbenlyse talenter lover godt for landsholdets muligheder i de kommende år, mener Hans Nielsen.

- Hvis Nicki Pedersen ikke havde fået en skade i hånden, er jeg ret overbevist om, at han havde haft en bedre grandprix sæson. Det er godt og se, at han stadig viser stor vilje og kamgejst, siger Hans Nielsen.

Kort efter nytår bliver landsholdet samlet på den kanariske ø Fuerteventura.

Fakta

  • Landsholdet: Niels Kr. Iversen, Nicki Pedersen, Leon Madsen, Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen, Mikkel Bech, Mikkel Michelsen og Anders Thomsen
  • U21 landsholdet: Frederik Jakobsen, Patrick Hansen, Jonas Seifert, Kasper Andersen, Mads Hansen, Jason Jørgensen, Christian Thaysen og Tim Sørensen.
  • En turneringsgruppe på 18 unge kørere er også udtaget med henblik på træningssamlinger og deltagelse i en række mesterskaber i ungdomsregi.