I det fynske folks tjeneste

Spirituspåvirket bilist overså parkeret bil

En formentlig spirituspåvirket mandlig bilist kørte sent torsdag aften direkte ind i en parkeret bil i Strib. Ingen kom til skade i uheldet.

Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

En 38-årig mand fra Vestfyn må nu afvente svaret fra den blodprøve, som han sent torsdag aften måtte med ind på politigården i Odense for at afgive.

Blodprøven var i første omgang konsekvensen af det uheld, som manden forårsagede klokken 23.09, da han i en Volkswagen Transporter var på mod nord vej ad Strandvejen i Strib.

I krydset ved Kamillavej overså manden en parkeret bil, som han derfor kørte direkte ind i.

Hvor mange spritbilister bliver sigtet om året

Omkring 15.000 personer bliver hvert år sigtet for at køre spirituskørsel. Statistikken viser, at ni ud af ti spritbilister er mænd, og at de fleste spiritusulykker sker fredag og lørdag nat samt søndag morgen.
Kilde: politi.dk

Spirituspåvirket fører

Da politiet ankom til ulykkesstedet kunne de konstatere, at manden formentlig var påvirket af spiritus, og han blev derfor taget med på stationen i Odense for at få foretaget en blodprøve.

- Nu afventer vi svaret på prøven, promilleerklæringen, der fortæller præcis, hvor meget alkohol der er i blodet. Derefter bliver manden kontaktet og forelagt resultaterne af blodprøven, og så man så vurdere, om han vil betale bøden, eller om vi skal en tur i retten, siger Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi.

Der skete kun materiel skade ved uheldet.