I det fynske folks tjeneste

Spøgelsesbilister skal spiddes

For første gang forsøger Vejdirektoratet sig nu med stålpigge for at undgå  spøgelsesbilister på motorvejene.

I en ny type forsøg vil en sensor registrere, hvis et køretøj er på vej ned af en afkørselsrampe og en flad stålboks i vejen sender med det samme pigge i vejret for at punktere køretøjet, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge kommunikationschef i Vejdirektoratet Mette Lundorf vil der i første  omgang kun blive installeret pigge på den fynske motorvejs
afkørsel 58 i sydgående retning ved Middelfart. Hun forklarer, at forsøget sættes i værk inden jul, og at det varer cirka et år.

Viser det sig at være effektivt, regner Vejdirektoratet med, at alle ramper i landet skal udstyres med pigge, så de langt over 100 årlige tilfælde af spøgelsesbilisme kan kommes til livs.

Det er det fynske folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt (V), der har bedt  transportministeren om at få forsøget til Middelfart-afkørslen, fordi det er en  meget central afkørsel i landet, hvor der generelt er meget trafik.

- Man kan altid få lappet sine dæk, men det er sværere at blive lappet, hvis man har været udsat for et alvorligt uheld, siger Lars
Christian Lilleholt.

Han pointerer, at det naturligvis også kan udgøre en potentielt farlig situation, hvis køretøjet ikke kommer ordentligt ind til siden på afkørslen, men at der i alle tilfælde vil blive igangsat et beredskab, så køretøjet bliver  fjernet hurtigst muligt.

/ritzau/