Storsamler: Peder kan dække op med 330 kaffestel

I Harndrup har Peder Pedersen sine mere end 300 kaffestel udstillet på Humlemagasinet - og han har stadig plads til flere.

Det Musselmalede, Mågestellet, Flora Danica og Blå Olga - og så lige små 324 flere komplette kaffestel. 

Det er det udvalg, der udgør Peder Pedersens udstilling på Humlemagasinet i Harndrup. Og der kommer hele tiden nye til.

- Det er sjovt. Jeg synes, det er spændende, for der er så meget historie i det. Det er jo fra hele verden, smiler Peder Pedersen og lader øjnene køre henover de over 1.000 kaffekopper, der står på enhver overflade.

quote Når folk skal flytte til noget mindre, så spørger de selvfølgelig først børnene, om de vil have det. Og så siger de nej. De gider ikke sådan noget gammeldags noget længere

Peder Pedersen, udstillingsleder, Hummelmagasinet

Nye kommer til

Der er både selverhvervet og foræret porcelæn i den store samling, der også rummer både kageruller og kødhakkere.

- Det her har stået i mit skab i mange, mange, mange år, og jeg tør ikke bruge det, siger Anette Hollegaard, der er kommet fra Odense med et kinesisk kaffestel til samlingen.

- Når man ikke ser på det og ikke tør bruge det, så vil jeg hellere have, at der er nogen, som tager sig godt af det, nikker hun.

Se indslaget om Peder Pedersens kaffestel. Fotograf: Redigering:

Selvom Peder Pedersen ikke før havde set lige dét stel, som Anette Hollegaard bidrog med, så er foræringerne langt fra et særsyn.

- Når folk skal flytte til noget mindre, så spørger de selvfølgelig først børnene, om de vil have det. Og så siger de nej. De gider ikke sådan noget gammeldags noget længere. De har jo opvaskemaskine, de unge mennesker, de er så magelige, ler Peder Pedersen, som derfor får masse af fine stel med guldkanter, der kan blive ødelagt i opvaskemaskinen.

330 eller deromkring

Peder Pedersen kan ikke lade være med at smile, når han går rundt mellem de mange udstillede stel.

Og han har fået hjælp af en ung mand, der holder godt øje med samlingens størrelse.

- Vi er så heldige, at vi har fået en ung ufrivillig, der interesserer sig for porelæn. Han er kun 23 år, og han har siddet og registreret alle stel, og nu er han nået op på godt 330, fortæller han.

Og samlingen har langt fra nået sit endeligt. Der kommer nemlig også stel ind, som Peder Pedersen selv har købt. Dog er det med forbehold.

- Jeg køber kun, når det ikke er for dyrt, griner storsamleren.

De fynske samlere