I det fynske folks tjeneste

Tallene lyver ikke: Christian Eriksen Europas bedste kreatør

Det engelske medie talksport.com fremhæver Christian Eriksen som Europas bedste playmaker.

Foto: Adrian Dennis / Scanpix

Forventningerne har i mange år været enorme til Christian Eriksen, og i de seneste år er han for alvor trådt i karakter som en af de allervigtigste spillere hos Tottenhams mesterskabsaspiranter.

Eriksen har netop taget hul på sin femte sæson som Tottenhamspiller, efter han i 2013 skiftede fra hollandske Ajax. Og han må siges at have fået en flyvende start på sæsonen, hvor han har formået at tage forårets gode form med sig videre.

Ifølge engelske talksport.com har Christian Eriksen i alt leveret 20 assists i 2017, hvilket er næsten dobbelt så mange som nummer to på listen, belgiske Kevin De Bruyne, der spiller i Manchester City. De Bruyne har i samme periode lavet 12 assists. 

Læs også Eriksen: Tottenham er i bedre CL-position end sidste år

Europas bedste

Talksport har set på statistikken fra alle de største europæiske ligaer, og også her topper Christian fra Middelfart alle lister.

Mediet tøver derfor ikke med at kalde Christian Eriksen for Europas bedste kreatør.

I sidste weekend tangerede midtbanespilleren Nicklas Bendtners rekord som den mest scorende danske spiller i Premier League nogensinde. 

Nicklas Bendtner og Christian Eriksen deler dermed rekorden med 32 mål. Bendtner skulle bruge 136 Premier League-kampe for at nå sine 32 mål, mens Christian Eriksen brugte 138 kampe i Tottenham-trøjen for at nå op på 32 Premier League-scoringer.

Til gengæld har fynboen lagt op til 32 mål, mens Nicklas Bendtner i sin tid i Premier League lagde op til 16 mål.

Læs også Christian Eriksen udligner Nicklas Bendtners mål-rekord