I det fynske folks tjeneste

Tilfredsstillende regnskab fra Middelfart Sparekasse

Trods nedskrivninger for mere end 100 millioner kroner har Middelfart Sparekasse sorte tal på bunden for regnskabsåret 2015.

04:14

1 af 2

Middelfart Sparekasse ligger langt fra egne forventninger i årsregnskabet for 2015. Det blev kun til et overskud på 9.3 millioner kroner før skat, hvor sidste års overskud lå på over 73 millioner kroner.

Årsagen til det overraskende lave resultat skal især findes i de nedskrivninger, Finanstilsynet har påbudt Sparekassen.

Middelfart Sparekasse er blevet bedt om at nedskrive for over 100 millioner kroner. Blandt andet har Finanstilsynet vurderet at Sparekassens ejendomme er 50 millioner kroner mindre værd end i 2011, hvor tilsynet også vurderede ejendommene.

Trods det pauvre resultat er direktøren fortrøstningsfuld for fremtiden for Middelfart Sparekasse.

- Det er naturligvis ærgerligt, men samtidig er jeg meget stolt over, at Middelfart Sparekasse trods nedskrivninger for et trecifret millionbeløb kan levere et årsregnskab med et plus på bundlinjen. Det siger noget om, hvor stærk vores forretning er, og efter disse nedskrivninger er foretaget, ser vi frem mod nogle rigtigt gode år, hvor mulighederne for at levere flotte økonomiske resultater absolut er til stede, siger Martin Baltser, der er adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Tilsynet har også taget stikprøvekontrol af Sparekassens kunder - og udfra det lavet en beregning, der betyder at Sparekassen også skal nedskrive deres privatkunde-engagementer med yderligere 50 millioner kroner.

Middelfart Sparekasse overholder til gengæld alle krav fra Finanstilsynes i forhold til, hvor økonomisk robust pengeinstituttet er.

 

00:45 Luk video