To af Danmarks ti vildeste kommuner er på Fyn

Når det gælder biodiversitet, er Odense og Middelfart blandt landets bedste ifølge ny kampagne. Biodiversitetskrisen er dog ikke afværget med kampagnen, fastslår biolog.

To fynske kommuner er blandt Danmarks ti vildeste kommuner.

Det fremgår af en kampagne, som Miljøministeriet har sat gang i, og som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Danmarks 98 kommuner har deltaget i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune, og nu har en jury fundet de ti vildeste af dem. På Fyn er det Middelfart og Odense, der er kommet blandt de ti vildeste.

- Det er jeg glad for og stolt over, for vi har arbejdet intensivt med at få en bedre biodiversitet, siger Odenses klimarådmand, Tim Vermund (S).

- Odense er en stor kommune på et lille areal, og derfor har vi ikke så gode vilkår for insekter som alle mulige andre kommuner, men vi arbejder målrettet med at forbedre os, siger han.

Middelfart er inkluderet på top-10-listen sammen med Kolding Kommune, da de to kommuner også inkluderer Lillebælt.

Danmarks ti vildeste kommuner

Forsker: Krisen forsvinder ikke med kampagne

Biolog Camilla Fløjgaard mener, det er godt, at mere biodiversitet kommer på den politiske dagsorden.

- Det hjælper med at få skabt fokus på, at vi har en biodiversitetskrise, og vi har rigtig mange sjældne arter og naturtyper, som kræver en indsats for, at vi kan vende tilbagegangen i biodiversitet, siger Camilla Fløjgaard, der forsker på Institut for Bioscience på Aarhus Universitet.

- Man må ikke tro, at biodiversitetskrisen er gjort med Danmarks vildeste kommuner, men det er et rigtig godt startskud til, at vi kommer til at arbejde mere ambitiøst med at nå de internationale mål for at standse tabet af biodiversitet, forklarer hun.

Vinder får en million kroner

Der skal findes en vinder blandt de ti kommuner, der er udpeget som landets ti vildeste, og danskerne kan være med til at stemme

Den Danske Naturfond giver vinderen af konkurrencen en million kroner til et vildt naturprojekt. Vinderen kåres 19. september.  

Ifølge folkene bag kampagnen kan bedre biodiversitet - altså bedre levesteder til insekter, pattedyr, fugle, planter, svampe og bakterier - hjælpe med at afbøde naturkatastrofer samt modvirke skadedyr og sygdomme.

Det er dog ikke altid til glæde, når dyr får bedre levevilkår. I Odense har man i løbet af sommeren bøvlet med en ny larve, der har ædt haveejernes buske

Oversigt

    Oversigt