Truckeren Georgia Boy

Georgia Boy hedder han på de europæiske landeveje. Hjemme i Ejby er han Willy Davidsen. Han har siddet bag rattet i femogfyrre år, og lørdag udkom bogen om ham.

Mere end 300 var mødt frem for at fejre Georgia Boy i Odense, på dagen hvor bogen om hans liv på landevejen udkom.

Og der var kø for at få et signeret eksemplar.

- Det jo lidt sjovt, at man lige pludselig kan bruge sit erhverv til at sidde og se så menge dejlige mennesker, siger Georgia Boy, mens han skriver i endnu en bog.

Georgia Boy bor i Ejby, men har trillet otto millioner kilometer igennem 45 år, så det er ikke meget, han har slidt på møblerne hjemme.

- Det er det ikke nej. Men jeg er kommet der, og jeg har et rigtig godt hjem og alle tiders kone til at holde et godt hjem. Vi har et dejligt hjem, og vi har det godt, når jeg så endelig er hjemme. Vi kan godt få en hel uge ud af nogle få dage, siger han.

Bogens forfatter kendte ikke til det specielle truckermiljø før han kom ind på passagersædet hos Georgia Boy.

- Jeg vidste ikke meget om truckermiljøet, da jeg gik igang med det her, men jeg havde på fornemmelsen, at det var et miljø, der gemte mange gode historier. Det var rigtigt, altså der er mange, mange gode historier i det her miljø, siger bogens forfatter Michael Ravn.

Stopper ikke endnu

Da Georgia Boy havde kørt i 10 år kom CB-radion, som alle forbinder med livet på landevejene.

- Den stod jo og skrattede på kanal 19, der var den vi kørte på, selvom der måske på det tidspunkt kun var 10, der havde walkier. Vi vidste, de to af dem var i Rom og i Stockholm, men så kørte man alligevel med den tændt, for gu' ved, om der nu var en, der sagde noget.

Georgia Boy er nu 63, men han er stadig glad for sit arbejde og har ikke tænkt sig at stoppe endnu.

- Jeg har et kanongodt speditionsfirma, jeg kører for, og nogle unge gutter, der synes det er skidesjov med den gamle der, og jeg prøver på, at leve lidt op til at klare - jeg har sådan lidt i migsom 63-årig, at jeg kan godt lide, hvis jeg kan slå en på 25 en gang imellem. Ikke med med at køre, men med at nå nogle ting, så jeg holder mig faktisk rigtig godt i gang med det, slutter Georgia Boy.