Valgindsats i Middelfart skal få unge til at stemme

De unge stemmer for lidt, og det vil Middelfart gøre noget ved. De har sat 50.000 kroner af til en indsats, der skal få flere unge til at stemme.

- Vi har alle en interesse i, at demokratiet er velfungerende. Hvis de unge ikke er ude at stemme, så er der en stor risiko for, at de heller ikke stemmer senere i livet.

Sådan lyder det fra Mikkel Dragmose-Hansen (SF), der er viceborgmester i Middelfart. Sammen med resten af byrådet har han valgt, at der skal sættes 50.000 kroner af til en kampagne, når der er kommunalvalg til november. Målet for kampagnen er klart: Flere unge skal til stemmeurnerne.

Kampagnen er ifølge politikerne i Middelfart nødvendig, fordi de unge under 30 år stemmer væsentligt mindre end dem, der er over 30. Kun 59 procent af dem under 30 år satte et kryds ved kommunalvalget i 2013.

Burde alle kommuner gøre det her?

- Jeg håber i hvert fald, at de tænker over at gøre en eller anden indsats for unge mennesker. Hvis de har et lokalt ungdomsråd, så skal de bruge dem aktivt. Det er i hvert fald en stor succes her i Middelfart.

Succesen taler for sig selv. Ved kommunalvalget i 2013 lavede Middelfart Kommune nemlig en lignende indsats. Her formåede de at hæve valgdeltagelsen for de unge under 30 år med en tredjedel.

- Det er Ungdomsrådet, der skal have en stor del af æren. Vi politikere bakker op med rammerne og økonomien, og så er det samarbejdet med ungdomsuddannelserne, der gør, at det er en stor succes, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Men I Kerteminde Kommune er borgmester Hans Luunbjerg ikke klar på at bruge penge på en kampagne:

- Nu har vi budgetforhandlinger en gang om året, og det er i oktober måned. Vi har ikke noget i budgettet denne her gang, så for Kerteminde Kommunes vedkommende kan jeg ikke lige umiddelbart se, at det kan lade sig gøre. Men vi kan bruge noget tid på det og på den måde skabe opmærksomhed om, hvor vigtigt det er, at man kommer hen og sætter sit kryds den 21. november.

Oversigt

    Oversigt