I det fynske folks tjeneste

Vejdirektoratet beklager giftstøv

Vejdirektoratet "beklager dybt" de gener renoveringsarbejdet på den nye Lillebæltsbro har forsaget. Arbejdet har betydet spredning af giftstøv.

Beboerne nær den nye Lillebæltsbro får nu en undskyldning fra Vejdirektoratet over den kræftfremkaldende giftstøv, der har hærget området den seneste tid. I forbindelse med renoveringen af den nye Lillebæltsbro har man ikke afskærmet arbejdet godt nok, og det tager Vejdirektoratet, ansvaret for.

- Vi beklager dybt, at beboerne har været udsat for kvartssand-støv i disse mængder. Det er vores fejl, at vi ikke har sørget for bedre afdækning og tilsyn, siger vicedirektør Per Clausen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejdet består i at fjerne den gamle beton på broen manuelt, hvorefter områderne sandblæses og fyldes ud med ny beton. Til afrensning med sandblæsning anvendes ovntørret kvartsand, der er kræftfremkaldende.

Allerede i går reagerede Vejdirektoratet på de mange klage ved at ændre arbejdsmetoderne. Ændringerne betyder et forbedret tilbagesug på skæreudstyret, øget lokal afskærmning, samt brug af våd sandblæsning og spuling i stedet for tør sandblæsning.

Flere beboere i området har klaget over hoste, og blandt andet er et spædbarn på fire uger blevet udsat for det farlige støv. Heldigvis kom gårsdagens regnskyl beboerne til undsætning ved at rense luften. Nogle beboere overvejer dog ifølge TV2 News at føre en sag mod de ansvarlige.