I det fynske folks tjeneste

Vil spare på kommune-sammenlægning

De konservative i Middelfart vil spare store beløb ved rationaliseringer i forbindelse med kommune-sammenlægningen. Hellere det end at hæve skatterne for at betale omkostningerne ved sammenlægningen, siger de.

Morten Weiss-Pedersen vil rationalisere i stedet for at hæve skatten

Store beløb at hente

De konservative vil indføre det, de kalder et intelligent ansættelsesstop. Det betyder, at man nøje skal vurdere om det er nødvendigt at genbesætte et job, når en medarbejder stopper.

- I den ny Middelfart Kommune bliver der mere end 3000 ansatte. Udskiftningen er normalt 10% om året. Ved kun at genbesætte, når det er absolut nødvendigt, kan der hentes mange penge, forklarer de konservatives spidskandidat i Middelfart, Morten Weiss-Pedersen.

Hertil kommer tidlig pensionering af visse ældre medarbejdere, seniorordninger og naturlig afgang.

- Når tre kommuner går sammen bliver der en hel del overskydende medarbejdere især på leder- og mellemlederniveau. Også her kan hentes noget.

- Det skal foregå på en ordentlig måde; men jeg vil ikke afvise deciderede fyringer, siger Morten Weiss-Pedersen.

Endnu en mulighed er at sætte skolelærernes undervisningstid op. I gennemsnit er lærernes undervisningstid under det, overenskomsten siger.

- Det er måske ikke populært blandt lærerne; men det må være rimeligt i forhold til at der skæres og effektiviseres på for eksempel hjemmehjælp, rengøring og andre ting, siger Morten Weiss-Pedersen.

Han mener, der kan spares mellem 100 og 150 job indenfor få år og mere end 20 millioner kroner.

Hellere rationalisere end hæve skatten

Baggrunden for de konservatives forslag er, at kommunalreformen kommer til at koste mange penge. For at skaffe dem kan man enten hæve skatten eller spare.

- Vi og skatteyderne foretrækker det sidste, siger Morten Weiss-Pedersen.

Han finder det besynderligt, at stort set alle politikere står i valgkampen og lover bedre service på alle mulige områder, når der er udsigt til en stor regning for kommunalreformen.