I det fynske folks tjeneste

Vild biljagt i Middelfart i nat: 40-årig sigtet for en stribe forseelser

En 40-årig mand kan se frem til en række sigtelser, efter han natten til onsdag forsøgte at køre fra politiet i Middelfarts gader.

Foto: Martin Sylvest Andersen - Scanpix

Rent rutinemæssigt ville en patrulje fra Fyns Politi omkring klokken 01 natten til onsdag gerne tale med føreren af en hvid transporter, der stødte på i Middelfarts gader.

Føreren af bilen var dog langt fra lige så interesseret i at tale med politiet, som de var i at tale med ham.

-  Og så går den vilde jagt rundt omkring i Middelfart, siger Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi.

Det bliver dyrt

Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi

Efter en længere biljagt rundt i Middelfart kører bilen ind på Vester Hougvej, og her ender jagten så i første omgang, da føreren af den hvide varebil finder ud af, at vejen ender blindt.

I stedet forsøger han at stikke af til fods.

- Han smider bilen og forsøger at løbe derfra, men han bliver løbet op af betjentene, der efterfølgende anholder manden, siger vagtchefen. 

Læs også Politiet undrer sig: Bil fundet udbrændt i skov

Lang liste over sigtelser

Føreren af bilen er en 40-årig mand fra Fyn, der nu kan se frem til en længere liste over sigtelser efter nattens uoverensstemmelser med ordensmagten.

- Han bliver sigtet for en hel stribe færdselsforseelser, vi er faktisk ikke engang færdige med at opgøre det hele endnu, siger Steen Nyland.

Indtil videre bliver manden sigtet for en hel stribe færdselsforseelser i forbindelse med biljagten, hvor han undervejs forårsager to uheld og blandt andet også kører for stærkt.

- Han har heller ikke gyldigt kørekort, bilen er ikke indregistreret og kører med afmeldte nummerplader, han er spirituspåvirket og så finder vi også en lille mængde amfetamin på ham, siger Steen Nyland og konstaterer:

- Det bliver dyrt. 

Læs også Fortsat uklarhed om muligt overgreb i Svendborg

Rutine

Det var et rutinetjek i natten, der førte til først den dramatiske biljagt og siden den lange liste med sigtelser mod den 40-årige fynbo.

- Med alle de indbrud, der er for tiden, så er det altid interessant med en varebil, der kører rundt om natten. Derfor ville vi tale med føreren, der jo så ikke ville stoppe, forklarer vagtchefen.

Den hvide transporter, som den 40-årige kørte i, er ikke stjålet, men heller ikke indregistreret.