Vindfølsomme køretøjer frarådes på Lillebæltsbroen

Fredag morgen skal vindfølsomme køretøjer holde sig fra Øresundsbroen, Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen.

Et blæsevejr over Danmark gør det besværligt for nogle trafikanter at krydse landsdelene fredag morgen.

På grund af voldsom vind frarådes alle vindfølsomme køretøjer at køre på tre broer - Øresundsbroen, Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen. Samtidig er der indført hastighedsbegrænsning flere steder.

- På E20 Øresundsbroen frarådes der kørsel med vindfølsomme køretøjer, og der er hastighedsbegrænsning på 70 kilometer i timen. Vi forventer, at vindvarslet bliver ophævet klokken 10 2. januar, lyder det fra Vejdirektoratet.

Også på Vejlefjordbroen skal de udsatte lastbiler og varevogne holde sig væk de første timer af fredag.

- På E45 Vejlefjordbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer, samt der er hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Vi forventer at kunne ophæve varslet midt på eftermiddagen, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Vindfølsomme køretøjer er blandt andet lastbiler med meget let eller ingen last. Også biler med campingvogn eller anhænger samt busser og varebiler hører til kategorien, som også frarådes at køre på Lillebæltsbroen.

På Lillebæltsbroen er hastighedsgrænsen dog ikke blevet sat ned.

DMI har udsendt varsel for vindstød af stormstyrke eller stærk storm flere steder i landet fredag.

I Nordjylland har den kraftige vind også skabt problemer.

- På grund af den kraftige blæst er adskillige meter krydsfinerplader væltet ud og ligger på Hobrovej i Støvring. Kør forsigtig forbi stedet. Politi og hjælp er på vej, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.