Ændringer: Farvel til fynske landbetjente

De fynske landbetjente er snart fortid.

Det er netop kommet frem, hvilke ændringer, der kommer til at ske i Fyns Politi. 

For at hæve den faglige kvalitet, vil der også ske centralisering af efterforskning og det præventive arbejde i kredsen, lyder det i en pressemeddelese fra Fyns Politi.

Ændringerne betyder, at de tilbageværende fem landbetjentordninger i Gudme, Vester Skerninge, Broby og på Ærø vil blive afviklet. 

Beredskab bliver samlet i Odense og Svendborg

Målet er at sikre, at borgerne kan føle sig trygge i deres hverdag, og at Fyns Politi kan leve op til de mange krav, som blandt andet nye kriminalitetsformer og de mange afgivelser af medarbejdere til grænserne og København stiller.

-Der er sket ting både herhjemme og ude i verden, som vi må forholde os til. Det stiller en række krav til vores parathed og kompetencer, som gør det nødvendigt at ændre vores organisation, så vi bliver ét Fyns Politi i tiden, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Et af de områder, der skal styrkes i den nye organisering, er beredskabet. Terrorhændelserne i København i februar 2015 og den massive tilstrømning af flygtninge betyder, at hele organisationen skal kunne rykke hurtigt og effektivt – også hvis der er brug for hjælp til at løse opgaver i en anden politikreds. Samtidig skal det akutte beredskab i kredsen være intakt, så borgerne kan føle sig trygge.

Artiklen fortsætter under video-klippet

Gudme-borgere er kede at at miste landbetjenten

 

-Vi er nødt til at organisere os smartere og i større enheder, så vi kan levere det bedst mulige og det mest effektive politiarbejde til borgerne for de penge, vi har til rådighed.  Derfor har vi som noget af det første sat fokus på vores beredskab, som tager sig af de akutte hændelser. Beredskabet er i dag spredt ud på flere mindre afdelinger. Nu samler vi det i én stor enhed, der rykker ud fra Odense og Svendborg, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

Samarbejdet med de ti fynske kommuner er et område, som politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen håber at styrke gennem en ændret organisation med større enheder.

-Forebyggelse er et højt prioriteret område i Fyns Politi. Det er i øjeblikket spredt ud i flere afdelinger. Det vil nu blive samlet, og samtidig styrkes det gode samarbejde med de ti fynske kommuner, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

Der vil i tiden hen over sommeren blive arbejdet på at få den nye organisering helt på plads, så de første ændringer kan træde i kraft 1. oktober 2016.

Hele den nye organisering af Fyns Politi ventes at være på plads i løbet af 2017.