I det fynske folks tjeneste

Borgmestre til politidirektør: Vi savner vores lokale politi

Flere fynske borgmestre opfordrer nu politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til at genåbne de lukkede lokal- og landpolitistationer.

00:33

Flere fynske borgmestre opfordrer nu politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til at genåbne de lukkede lokal- og landpolitistationer.

I mandags rullede endnu en etape af Fyns Politis reorganisering ud. Det betød, at de fynske lokal- og landbetjente i Middelfart, Nyborg, Assens, Ringe, Gudme, Broby og på Ærø nu skal til enten Odense eller Svendborg, fordi stationerne lukker. Grunden er, at det fynske politi skal centraliseres.

Vi har sagt ved en hver given lejlighed, at vi gerne vil have lokalpolitiet igenSøren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Og beslutningen om at afskaffe lokal- og landpolitiet møder nu kritik fra en række fynske borgmestre.

- Vi har sagt ved en hver given lejlighed, at vi gerne vil have lokalpolitiet igen, siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Også i Nyborg vil man gerne have genåbnet politistationen.

Politistationen i Nyborg er nu lukket Foto: Jonas Bertelsen

- Vi har i forvejen gjort indsigelser mod at lukke lokalstationen i Nyborg. Vi vil stadig gerne have, at politibetjentene møder ind her, hvor de er tæt på borgerne, siger Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune.

600 ansatte afbrød samarbejdet
Sagen om politiets interne kaos begyndte for alvor at rulle mandag, da 600 medlemmer fra Fyns Politiforening afbrød samarbejdet med politidirektøren på grund af kommunikations- og samarbejdsproblemer. Det var især reorganisering af det fynske politi, som fik de 600 medlemmer ud af omkring 800 ansatte hos politiet til at afbryde samarbejdet med politidirektøren.

Hvis man nu gerne vil kigge indad og lytte, så kan man benytte muligheden for at trække i arbejdstøjet, og så laver vi det her om

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Men de seneste dages interne konflikt i politiet kan ifølge Assens borgmester være en mulighed for at få lokalpolitiet tilbage i Assens.

- Hvis man nu gerne vil kigge indad og lytte, så kan man benytte muligheden for at trække i arbejdstøjet, og så laver vi det her om, siger Søren Steen Andersen og henviser til at lokal- og landpolitiet havde sidste arbejdsdag den 30. september.

Fredag formiddag holder Fyns Politiforening og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen møde for at løse den interne konflikt. 

01:11

Også Steen Dahlstrøm - borgmester i Middelfart - er utilfreds med at byen nu har en politibutik.

Luk video

TV 2/FYN følger sagen.