I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi samler funktioner i Odense og Svendborg

Ledelsen i Fyns Politi har besluttet at samle funktioner og nedlægge fem landbetjentordninger.

00:22

Fra politiets hjemmeside.

1 af 2

Fyns Politi ændrer struktur for bedre at kunne bekæmpe nye kriminalitetsformer og afgive medarbejdere til grænserne og terrorberedskab i København.

- Vi løser ikke længere bare opgaverne i vores egen kreds. Vi løser opgaver nationalt og internationalt. Der er sket ting både herhjemme og ude i verden, som vi må forholde os til. Det stiller en række krav til vores parathed og kompetencer, som gør det nødvendigt at ændre vores organisation, så vi bliver ét Fyns Politi i tiden, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

I den nye struktur styrkes beredskabet. Baggrunden er terrorhændelserne i København i februar 2015 og den massive tilstrømning af flygtninge. Samtidig skal det akutte beredskab i kredsen være intakt, så borgerne kan føle sig trygge, lyder der fra Fyns Politi..

- Vi er nødt til at organisere os smartere og i større enheder, så vi kan levere det bedst mulige og det mest effektive politiarbejde til borgerne for de penge, vi har til rådighed.  Derfor har vi som noget af det første sat fokus på vores beredskab, som tager sig af de akutte hændelser. Beredskabet er i dag spredt ud på flere mindre afdelinger. Nu samler vi det i én stor enhed, der rykker ud fra Odense og Svendborg, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

Ændringerne betyder også, at de tilbageværende fem landbetjentordninger i Gudme, Vester Skerninge, Broby og på Ærø vil blive afviklet.

09:56 Luk video