I det fynske folks tjeneste

Politiforening går væk fra fyringskrav

Onsdag ville formanden for Fyns Politiforening have politidirektøren fyret. Fredag ville de igen samarbejde med politidirektøren.

Steffen Daugaard

Fredag mødtes Fyns Politiforening med den øverste ledelse fra Fyns Politi. Mødet var kommet i stand efter, at politiforeningens 600 medlemmer onsdag afbrød samarbejdet med Kit Claudi Grøn-Iversen, da de ikke længere havde tillid til politidirektøren.

Kritikken var klar og tydelig i onsdags. Nedgørende kommentarer om politibetjente, dårlig kommunikation og for hård ledelsesstil var nogle af de ting, som Fyns Politiforening kritiserede Kit Claudi Grøn-Iversen for.

 Skal vi tolke det her som, I håber på, hun bliver fyret nu?: Ja, det kan du godt tolke derhenad

Steffen Daugaard, Formand Fyns Politiforening

Til TV 2/FYNs spørgsmål om afbrydelsen af samarbejdet: - Skal vi tolke det her som, I håber på, hun bliver fyret nu?, svarede Steffen Daugaard: - Ja, det kan du godt tolke derhenad, sagde Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening.

Men efter mødet fredag formiddag ville Fyns Politiforening nu alligevel forsøge at løse konflikten ved at samarbejde med ledelsen. Men tillidsrepræsentanten og formanden for de fynske politifolk vil dog ikke give et konkret svar på, om Fyns Politforening nu har skiftet mening. Det fremgår af en sms-korrespondance mellem Steffen Daugaard og en journalist fra TV 2/FYN.  

- Der er mange løsningsmodeller. Der er flere måder dette kan ende på. Vi har mødtes en gang og de har lyttet til os, men vi er hverken i mål eller færdige, skriver SteffenDaugaard.

Interne affærer
Onsdag gik Fyns Politiforening ud i flere medier og afbrød samarbejdet med Kit Claudi Grøn-Iversen. Resultatet af fredagens møde er udkendt. 

- Det holder vi for os selv. Det er interne affærer, siger Steffen Daugaard.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening.