I det fynske folks tjeneste

Politikonflikt: Betjente mødes til stormøde i Odense

Ikke alle deler politiforeningens kritik af politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesstil.

Formanden for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, holder stormøde på politigården i Odense fredag morgen.

Klokken ni fredag morgen er der stormøde i Fyns Politi. De 600 medlemmer af politiforeningen er indbudt til møde for at diskutere samarbejdet med politidirektøren, og til dagens møde vil  formanden for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, gerne høre, hvordan medlemmerne har det med konflikten.

- Lige nu handler det om at orientere medlemmerne om, hvor vi står. Vi vil gerne have et nuanceret billede af medlemmernes opfattelse af konflikten, siger Steffen Daugaard.

Ikke alle står bag kritikken af politidirektøren

Fyns Politiforening tæller 600 medlemmer, men det er ikke alle, der er enige i kritikken af politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesstil.

I sidste uge afbrød politiforeningen samarbejdet med den øverste chef, fordi den ikke længere havde tillid til politidirektøren og hendes ledelsesstil, men ifølge Fyens Stiftstidende, der har talt med en række chefer og menige betjente, er det ikke alle, der bakker politiforeningens kritik op.

Steffen Daugaard bekræfter overfor TV 2/FYN, at det ikke er alle, der vil tages til indtægt for sidste uges udmelding, at en samlet politiforening afbryder samarbejdet på grund af mistillid til politidirektøren.

- Ja, det er jeg selvfølgelig bekendt med. Det er klart, vi er mange mennesker med forskellige holdninger, og jeg har talt  med medlemmer, der er kede af den overskrift, der kom ud, at alle var enige i at afbryde samarbejdet. Nogle ville gerne have været orienteret om udmeldingen på forhånd, og der er selvfølgelig også dem, der er uenige, siger Steffen Daugaard.

Hvad skal der ske

Dagens møde skal i første omgang orientere medlemmerne, og politiforeningen håber på, at få tilbagemeldinger på, om samarbejdet med Kit Claudi Grøn-Iversen skal gentoptages, skriver Fyens Stiftstidende.

Kit Claudi Grøn-Iversen tiltrådte som politidirektør, den 1. september sidste år og  står i spidsen for den store omorganisering, Fyns Politi er i gang med. 

  Foto: Niels Svalebøg

 

Politiet arbejder i treholdsskift, så alle medlemmer kan naturligvis ikke være med til mødet. Der er derfor oprettet videolink til de betjente, der gør tjeneste i Svendborg og til dem, der er udstationeret i Rødby.