1170 mod motocrossbane

Beboerne omkring Kærby Mose afleverede onsdag 1170 underskrifter mod etablering af et motocross-anlæg i deres område. Odense Byråd tager onsdag aften stilling til sagen.

Beboerne i området frygter både motorlarm og forurening af Kærby Mose, og de mener ikke, at planerne tager hensyn til naturen i området. Samtidig mener borgerne i lokalområdet, at en motocrossbane vil gøre det svært at øge bosætningen i området på grænsen mellem Odense og Kerteminde Kommuner.

Det er Fyens Motorsport, der har søgt om at bruge området. Klubben vil bytte deres nu lukkede bane i Højbjerg til det nye område i Kærby Mose.

Politikerne i By- og Kultuforvaltningen har tidligere godkendt byttehandlen, men før Motocrossbanen kan blive en realitet, skal der gennemføres en VVM-redegørelse, der skal klarlægge konsekvenserne af at anlægge en bane for natur og miljø.

Onsdag aften skal Odense Byråd både tage stilling til mageskiftet mellem området i Højbjerg og Kærby Mose, og afgøre om der skal gennemføres en VVM-redegørelse.

Borgerne i området opfordrer kommunen til at finde en helt anden placering til motocrossbanen.