Håb for motocrossbane efter 20 års kamp

Fyns Motorsport har af flere omgange ansøgt om tilladelse til at anlægge en motocrossbane som erstatning for Højbjergbanen, der lukkede i 1995.

Flere placeringer er blevet afvist, men nu er der endelig en åbning. Muligheden består i et anlæg tæt ved Kærby Mose tæt ved Langeskov. En placering, der ellers tidligere er blevet afvist.

- Vi har gennem rigtig mange år undersøgt mange forskellige muligheder for at anlægge en motocrossbane i Odense. Det her er, sådan som jeg ser det, sidste mulighed. Hvis VVM-undersøgelsen siger, at der ikke kan ligge en motocrossbane i det område, så kan der desværre ikke ligge en motocrossbane i Odense Kommune, siger medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Brian Dybro (SF).

Det bliver altså i Kærby Mose, hvis der skal ligge en motocrossbane i Odense Kommune, og det er første gang at kommunen er nået så langt, at den konkret undersøger konsekvenserne af at anlægge banen i Kærby Mose.

Hos motocrossentusiasterne er der forståeligt nok jubel over undersøgelsen, men hos naboerne til Kærby Mose er der stor ærgrelse over, at området nu er udpeget som banens endelige placering.

- Det er jo ikke sådan en Vesterhavsbrusen som du nogle dage kan have på en motorvej. Det her, det er noget der går op og ned i intensitet og er enormt irriterende, siger Erik Vind, der ejer Sanderumgaard.

Hos Fyns Motorsport er der anderledes glæde over, at det nu skal undersøges, om banen kan ligge i Kærby Mose.

- For en forening som vores med godt 200 medlemmer, uden bane i 21 år, vil det betyde alt, siger bestyrelsesmedlem i Fyns Motorsport Steen Fredsø.

Forstår ikke kommunen

Sanderumgaard ligger knap to kilometer fra Kærby Mose, og Erik Vind forstår ikke, at kommunen vil lægge banen så tæt på den idylliske have:

- Vi synes, det er brandærgerligt, og vi er da også overraskede og forundrede over, at et kulturudvalg kan se noget fornuftigt i at sammenlægge motocrossaktivitet med eftertænksomhed og fordybelse og romantisk have.

Men Steen Fredsø mener, at Kærby Mose er det perfekte sted til en motocrossbane.

- Vi har en skydebane til den ene side, vi har danmarks mest trafikerede vej til den anden side, og vi har en jernbane til den tredje side. Der er langt til de nærmeste naboer, og støjberegningerne viser jo, at der ikke er noget at bekymre sig for.

Steen Fredsø krydser fingre for, at sømmen Mads nu endelig kan køre motocross i Odense.

- Det er ikke alle, der synes at badminton og bordtennis er det fede. Der er også mange unge mennesker, der har godt af at komme ud og køre noget motorløb, og det ville de kunne der, siger han.

Underskriftindsamling mod banens placering

Men ikke hvis det står til Erik Vind og de andre naboer, der har startet en underskriftindsamling mod banens placering.

- Det er jo folk, der bor her, der bliver berørt af det, og folk er jo fuldstændig klar over, at det her vil blive frygtelig irriterende, siger Erik Vind.

Og han frygter for den romantiske haves fremtid:

- Det er jo vores gæster, der til syvende og sidste bestemmer, om de vil komme eller ej, og jeg ville da være meget betænkelig ved komme ud til eftertænksomhed, ro og fordybelse, når der samtidig var motocross, der kørte lige op og ned af.

Der er indkaldt til borgermøde om motocrossanlægget den 21. august.