I det fynske folks tjeneste

Motorbane: Udvalg vælger støjløsning

Et flertal i By- og Kulturudvalget i Odense besluttede tirsdag, hvor store støjvolde det omdiskuterede motorsportsanlæg i Kærby Mose skal have.

Udvalget valgte at indstille "Hovedforslaget" til Byrådet. "Hovedforslaget" er et anlæg med fire-syv meter høje støjvolde.

"Alternativ A2" er et anlæg med 10 meter høje støjvolde og en længere anlægstid, men det fravalgte politikerne altså.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan sætte et punktum for en sag som har varet over 20 år. Jeg synes, at der er fundet en god løsning, og jeg er sikker på, at motorsportsfolket vil lægge sig i selen for også at få et godt forhold til sine naboer, siger rådmand Jane Jegind (V).

Det var Jane Jegind, der sammen med Socialdemokraterne, Konservative og Dansk Folkeparti dannede et flertal i udvalget for hovedforslaget.

- Vi valgte hovedforslaget, fordi vi mener, at den begrænsning af støjen, som det alternative forslag kan give beboerne i området, er så lille, at det ikke kan opveje generne ved at lave de højere støjvolde, forklarer Jane Jegind.

Og det bakker Lars Havelund fra de Konservative op om. Indtil udvalgsmødet havde han ellers hældt til det alternative forslag.

- Jeg troede, at gevinsten ved at vælge det alternative forslag ville være større. Men på udvalgsmødet fik vi at vide, at den faglige vurdering er, at forskellen på den forventede støj ved de to forslag ikke er særlig stor, og derfor giver hovedforslaget bedre mening, siger han.

Men det er Brian Dybro fra SF ikke enig i, og sammen med Enhedslisten stemte han for det alternative forslag.

- Der var et flertal, der valgte hovedforslaget. Det synes jeg er ærgerligt. Jeg pegede på "Alternativ A2" med højere og stejlere støjvolde og støjskærme, samt en begrænsning på to arrangementer om måneden, når man skal afvikle konkurrencer, siger han.

Naboer opgiver ikke

De kommende naboer til motorcrosscentret er kede af dagens beslutning.

- Vi er rigtig kede af det her. Men vi giver ikke op, og vi vil klage til Miljø- og Narturklagenævnet, siger Kristian Viekilde, der bor i Marslev tæt på det planlagte motorcrosscenter.

- Det kan simpelthen ikke passe, at det kan være i orden at gennemføre det, for det har så mange konsekvenser. Både for os, der bor i nærheden, men også for naturen, siger han.

00:19

- Der var et flertal, der valgte hovedforslaget. Det synes jeg er ærgerligt. Jeg pegede på "Alternativ A2" med højere og stejlere støjvolde og støjskærme, samt en betrænsning på to arrangementer om måneden, når man skal afvikle konkurencer, siger medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Brian Dybro, SF.

Luk video

 

00:31

- Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg synes, at der har været lavet et rigtig godt og grundigt forarbejde, og jeg synes, at der har været rigtig meget information både for og imod. På udvalgsmødet havde vi også besøg af vores støjekspert, der fortalte om støjkonsekvenser, og der blev stillet rigtig mange gode spørgsmål. Jeg glæder mig over, at vi nu har fået en afslutning på sagen, siger rådmand Jane Jegind fra By- og Kulturudvalget i Odense, Venstre,

Luk video

 

Læs også Protest mod motocrossbane er forgæves: Nu kommer støjen