I det fynske folks tjeneste

Motorsport: Tys-tys omkring protest over Kærby Mose-anlæg

Borgerne i Kerteminde må vente med svar på, om byrådet har valgt at droppe eller fastholde protest over motorsportsanlæg i Kærby Mose.

Bag lukkede døre skulle byrådet i Kerteminde onsdag aften tage stilling til, om de vil droppe protesten over et planlagt motorsportsanlæg i Kærby Mose.

Fordi punktet var på den lukkede del af dagsordenen, så vil borgmester Hans Luunbjerg ikke fortælle, hvad byrådet er blevet enige om.

Hvad er årsag til, at punktet ikke er afsluttet?

- Hvis det var afsluttet, så kunne jeg jo fortælle dig, hvad der var enden på det, men så længe der ikke er nogen ende på det og vi stadigvæk er i forhandlinger og dialog med Odense Kommune, så kan jeg ikke udtale mig om resultatet, siger borgmester i Kerteminde, Hans Luunbjerg (Venstre). 

Læs også Odense til Kerteminde: Drop nu jeres indsigelse

Hvad skulle de beslutte?
Byrådet skulle helt konkret tage stilling til om de ville:

1) droppe protesten - til gengæld så ville Odense Kommune bygge højere støjvolde

eller

2) fastholde protesten og sende sagen videre til afgørelse ved Erhvervs- og Vækstministeriet.

Hvis byrådet havde besluttet en af disse muligheder, havde sagen været afsluttet og offentligheden og borgerne i Kerteminde kunne få besked.

- Meget tyder altså på, at Kerteminde Kommune har valgt at droppe indsigelsen for at indgå i forhandlinger om højere støjvolde med Odense Kommune, siger Jesper Buch, politisk redaktør på TV 2/FYN.

SAGEN KORT

  • Processen med at finde et egnet sted til motorsport på Fyn har været langstrakt og konfliktfyldt
  • Lige nu arbejdes der på at etablere et anlæg i Kærby Mose, som ligger i Odense Kommune, men tæt op ad kommunegrænsen til Kerteminde
  • Tidligere på året blev VVM-redegørelsen for anlægget i Kærby Mose sendt i høring
  • Kerteminde Kommune gjorde indsigelse mod planerne, som de mener vil gribe ind i kommunens muligheder for udvikling
  • Det fik Odense Kommune til at opfordre Kerteminde til droppe protesten – til gengæld ville Odense så bygge højere støjvolde omkring anlægget

 

Læs også Motorsportsanlæg: Mangelfuldt høringsmateriale