I det fynske folks tjeneste

Protest mod motocrossbane er forgæves: Nu kommer støjen

Selv om håbet lever blandt borgerne, så vil Fyens Motorsport tirsdag få grønt lys til at bygge et motocrosscenter i Kærby Mose i Odense SØ.

00:18

Efter årtiers debat skal politikere fra Odense tirsdag beslutte, om Fyens Motorsport må bygge et motocrosscenter i Kærby Mose i Odense SØ.

Der er i  By- og kulturudvalget bred enighed om, at motocrosscentret skal bygges, men til gengæld er politikerne ikke enige om, hvor store støjvolde det omdiskuterede anlæg skal have.

Umiddelbart ser det ud til, at Socialdemokratiet bliver tungen på vægtskålen. En rundringning til udvalgets medlemmer viser, at Jane Jegind (V) og Pernille Bendixen (DF) stemmer på "Hovedforslaget", mens Lars Havelund (K) og Brian Dybro (SF) stemmer på "Alternativ 2".

Hverken udvalgets to socialdemokratiske medlemmer, Anker Boye og Anders W. Berthelsen, eller Enhedslistens Per Berga Rasmussen har på forhånd tilkendegivet deres holdning.

Dermed er Socialdemokraternes stemmer afgørende.

"Hovedforslaget" er et anlæg med fire-syv meter høje støjvolde. "Alternativ 2" er et anlæg med 10 meter høje støjvolde og en længere anlægstid.

Naboer håber fortsat

De kommende naboer til motocrosscentret holder fast i håbet om, at motocrossanlægget aldrig bliver til virkelighed.

Sammen med en række andre beboere i området har Kristian Viekilde skrevet et brev til By- og Kulturudvalget. Det skal forsøge at gøre en ende på projektet.

Det er blandt andet en bekymring for store støjgener, der bekymrer borgerne.

Vi vil gå hele vejen for, at det ikke bliver til noget. Overhovedet.

Kristian Viekilde, borger i Kærby Mose.

- Det her kommer til at forstyrre 3.000 husstande i 15 weekender om året, siger Kristian Viekilde. 

Hvis man spørger Fyens Motorsport, er deres ønske klart. Her peger man på hovedforslaget, hvor man mener støjforskellen er minimal.

- Jeg tror og håber på, at det her er dødsdømt. Og vi vil gå hele vejen for, at det ikke bliver til noget. Overhovedet, siger Kristian Viekilde.

02:22

Efter årtiers debat besluttes det om Fyens Motorsport må bygge et motocrosscenter i Kærby Mose i Odense SØ. Der er i udvalget bred enighed om, at motocrosscentret skal bygges, men politikerne er ikke enige om, hvor høje støjvolde det omdiskuterede anlæg skal have. De kommende naboer til motocrosscentret holder fast i håbet om, at motocrossanlægget aldrig bliver til virkelighed.

Luk video