I det fynske folks tjeneste

Brotakster: Mai Mercado raser mod fynske socialdemokrater

Den fynske minister Mai Mercado langer hårdt ud efter de fynske socialdemokrater for manglende opbakning i forbindelse med planerne om at sænke taksterne på Storebælt.

00:37

Video: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

1 af 2

Der er verbale øretæver i luften til de fynske socialdemokrater fra den konservative børne- og socialminister Mai Mercado, som savner socialdemokratisk opbakning til planerne om at nedsætte taksterne på Storebælt.

- Jeg er meget skuffet. Vi har jo haft fynske socialdemokrater, som i årevis har sagt, at nu skal taksterne sænkes. Men når det kommer til stykket, siger deres egen transportordfører på hele partiets vegne, at nedsættelserne vil være en vejsidebombe, siger Mai Mercado.

Jeg er helt uforstående overfor, at vi ikke har fået deres opbakning, når man tænker på, hvor vigtigt takstnedsættelserne har været for dem.

Mai Mercado, børne- og socialminister (K)

Den fynsk valgte minister havde forventet større opbakning fra de fem socialdemokratiske folketingsmedlemmer Dan Jørgensen, Trine Bramsen, Erik Christensen, Julie Skovsby og Jan Johansen.

- Jeg er helt uforstående overfor, at vi ikke har fået deres opbakning, når man tænker på, hvor vigtigt takstnedsættelserne har været for dem i forbindelse med valgkampene de seneste mange år, siger Mai Mercado.

S-politiker afviser kritikken

Kritikken preller dog af på den socialdemokratiske folketingspolitiker Erik Christensen, som i mange var borgmester i Nyborg og stor tilhænger af lavere brotakster.

- Jeg føler mig ikke ramt af kritikken. Jeg har altid bakket op om lavere takster på Storebælt, og derfor hilser jeg foreslaget mere end velkommen. Men inden jublen får frit løb, vil jeg altså gerne lige vide lidt mere om "det, der står med småt", siger Erik Christensen.

- Jeg vil for eksempel godt vide, hvad det kommer til at betyde for trafikken på den fynske motorvej, hvor vi i stedet for et tredje motorvejspor har fået en discountløsning. Jeg vil også godt lige vide, hvad det kommer til at betyde for færgetrafikken. Færgeruter som for eksempel Spodsbjerg-Taars skal jo i følge Storebæltsforliget kompenseres, hvis taksterne på broen sættes ned, siger Erik Christensen.