I det fynske folks tjeneste

Fynboer: Fint med lavere brotakst, men ...

Regeringens forslag om at sænke prisen for at køre over Storebæltsbroen får blandet modtagelse på Fyn.

00:16

1 af 2

Lavere priser på Storebæltsbroen modtages umiddelbart positivt af fynboerne, men vækker samtidig bekymring over stigende trafikproblemer på den Fynske Motorvej.

Regeringen foreslår, at brotaksten sænkes med i alt 25 procent over de kommende tre år. Det betyder, at prisen for en almindelig billet falder fra 240 kroner til 180 kroner.

Læs også Transportministeren: Storebælt bliver billigere over tre år

Umiddelbart modtages forslaget med glæde - blandt andet af Nyborgs borgmester, Kenneth Muus (V):

- Det er jo en helt fantastisk udmelding. Det betyder noget for pendlingen, det betyder i høj grad noget for erhvervslivet. Hovedparten af dansk trafik kører over Storebæltsbroen, så det at få gjort noget ved brotaksterne er en rigtig glædelig nyhed, siger han.

Taksten på Storebælt er en toldmur

Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense, (S)

Også Odenses borgmester glæder sig, men han peger samtidig på, at der skal tages hensyn til andre ting:

- Taksten på Storebælt er en toldmur, der går ned midt igennem Danmark. Os, der bor tæt på, oplever faktisk, at det skader vores mulighed for at skabe flere job og vækst. Men det afføder også et behov. For sænker man taksten, kommer der mere trafik, og den største trafikale udfordring er at få det tredje spor på den Fynske Motorvej, siger Peter Rahbæk Juel (S).

Netop det trafikale pres bekymrer også folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF). Han mener ikke, det er en god ide at sænke brotaksterne, fordi det vil give mere trafik og øge presset på den Fynske Motorvej:

- Det bedste, man kan gøre, er at bevare brotaksterne og i stedet investere i det tredje spor på motorvejen. Når det er på plads, kan man sænke taksterne, siger han.

Det er ikke kun politikerne, som har noget at sige. Forslaget om at sænke brotaksterne har medført livlig debat på TV2/Fyns Facebook-side, og meningerne er meget delte:

Lennart Bech Nielsen skriver:

- Brug dog pengene på det tredje spor og andre veje, så er det da bedre end det forslag, det har altid kostet at komme over Storebælt og det gør intet, her føler vi i det mindste at vi får noget for det vi betaler... Og de penge skal så findes et andet sted

Karsten Nielsen er bekymret for miljøet:

- Idiotisk. Så får vi endnu mere trafik, og dermed støj- og luftforurening.

Anette Lykke Wiencken er uenig:

- Det burde være gratis at køre over - man har jo delt Danmark i to - alle andre broer og veje er gratis at køre på, skriver hun.

Dorete Hansen håber, forslaget bliver gennemført:

- Bare det bliver en realitet, - vi kører ofte over, da vores børn og børnebørn bor på Sjælland, og det er en stor udgiftspolitik for os pensionister.

Men der er også dem, der ikke tror på det. Blandt dem Hanne og Ulrik Andersen:

- Ha Ha Ha , skal vi også tro på julemanden ???? Jeg vil se det før jeg tror på det.