Svendborgs Kulturpriser uddelt

Et 19-årigt filmtalent og en "kunstnerisk ildsjæl" blev lørdag modtagere af Svendborgs Kulturpriser.

I en fyldt Guldsal i Borgerforeningen blev vinderne af Udvalget for Kultur og Planlægnings to kulturpriser i Svendborg Kommune lørdag eftermiddag afsløret.

Ungdomstalentprisen gik til Mark Newman, der er 19 år og elev på filmskolen Station Next i faaborg.

Udvalgsformand Bruno Hansen fremhævede i en tale, at Mark Newmans kreative evner rækker ud over filmen - den unge vinder optræder nemlig også som klovn, jonglør og artist.

I forbindelse med de netop afholdte Svendborg Film- og Kulturdage blev Mark Newman af nogle af Svendborgkunstnere inviteret til at udfolde sit talent i et samarbejde med dem. Det resulterede i kunstfilmen "I'm Sorry", der fik mange rosende ord med på vejen.

- Den er blevet omtalt som et helt usædvanligt, overraskende og filmisk skarpt værk. Det er flotte ord i en alder af 19 år, pointerede formanden i sin tale.

Mark Newman har stiftet en filmklub for unge filmfolk, der vil lave kortfilm. Og det er det specielle talent inden for især filmområdet der gør, at han lørdag kunne modtage Ungdomstalentprisen 2013.

Kulturprisen gik til Anneline Köhler Juul. Udvalgsformand Bruno Hansen begrundede valget med hendes evner som den kreative kulturelle iværksætter og som en kunstnerisk ildsjæl med stor kunstnerisk drivkraft, der får ting til at ske.

Anneline har desuden været med til at starte sART Danseteater.

- Vi ser Anneline som en, der hele tiden ser muligheder og etablerer spændende samarbejde på tværs af kulturinstitutioner og mennesker. Det er det, vi meget gerne vil med vores kultur, sagde Bruno Hansen

- Du er en lysende stjerne i forhold til at sætte Svendborg på det kulturelle Danmarkskort. Derfor får du Kulturprisen 2013, understregede formanden.

Med priserne fulgte et gavekort på 3000 kroner og en skulptur lavet af glasblæser Karen Lise Krabbe.